Pärlor från musikarkivet

augusti 22, 2014 at 6:00 f m 2 kommentarer

Vi fortsätter vår vandring i musikens underbara värld.
Det är tidigt 50-tal och naturbegåvningen, eller snarare, naturbarnet, Gösta Snoddas Norgren fyller folkparkerna i riket, efter ett bejublat framträdande i Radioprogrammet ”Karusellen”. Alla, ja inte alla, men väldigt många, vill höra den skönsjungande bandyspelaren från Bollnäs.
Nu tycker vi det är dags för en renässans. Beskåda detta klipp med eftertanke. Rymmer inte detta allt det som en kräsen publik vill ha?
Här finns de ingredienser som gjort såpan ”Bonde söker fru”, och liknande program, så populära. Romantiskt småhångel i kohagen. Bryggdans. Skälmska ungmör som spatserar i strandkanten. På jakt efter vad? Heroiska, urstarka karlar, som med dödsförakt kastar sig ut i forsen för att jaga timmerstockarna ner till sågverken vid kusten.
Ta del av denna mästervärk. Längden anges till 11.30 men är i verkligheten bara 2.20. Har man medvetet lämnat plats för en stunds kontemplation?

Entry filed under: Musik. Tags: , .

Pärlor från musikarkivet Blondinballes blogg

2 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  augusti 22, 2014 kl. 8:24 e m

  Jo dom saknade 9 minutrarna behövs nog för att man ska få tid att återhämta sig efter denna skräckupplevelse. Jag har tittat på filmen flera gånger och inte kunnat upptäcka en enda kvinnlig flottare. Antingen bör filmen, med alla kopior, brännas eller också måste man klippa in minst 40-45 % kvinnor bland flottarna. Varför inte en kvinnlig flottarbas som eldar upp stockarna när de kommit fram till sågverket.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  augusti 24, 2014 kl. 6:40 e m

  Bäste flanör! Jag har inte noterat din kommentar förrän idag. Ett besök i Saltkällaren har lagt hinder i vägen. Det kan konstateras att lokalen ifråga var i bättre skick än någonsin och inte helt torrlagd.

  Jag blev inledningsvis en aning fundersam när du pratar om skräckupplevelse. Trodde först du menade att detta musikaliska och kinematografiska mästerverk var obehagligt, men vid närmre eftertanke förstod jag att du reagerar starkt mod den snedvridna och otidsenliga könsfördelningen. Naturligtvis vore det trevligare och flottare med galanta damer i forsbåtar och bland brötar men kanske inte lika effektivt. Vi tror att damerna gör, eller snarare gjorde, större nytta i bivacker och vindskydd utefter älven.
  När GAS/ CNP kommer till makten skall flottningen återupptas och ersätta dieselslukande ,miljöfientliga lastbilstransporter. Iden med den kvinnliga flottarbasen låter intressant. Det skulle vara trevligt att se när det tar sig i brasan.
  Flanera lugnt, hälsar Bosse B.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2014
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: