Valfeber

september 2, 2014 at 9:58 e m Lämna en kommentar

Valet närmar sig och man märker en stegrad nervositet bland politiker ute i riket. Hur skall det gå? Får jag behålla min riksdagsplats? Kan jag sitta kvar som kommunalråd ytterligare en mandatperiod.
All denna oro och undran slipper vi här i Gröna Köpingen. GAS/CNP (Grön AnSamling/Centrala nöjdhetspartiets) valseger är redan i hamn, med en förkrossande majoritet. Visserligen skall väljarna hasa sig till urnorna och lägga sina röster men detta är en ren formsak.
Vårt valmanifest har mottagits med en enorm entusiasm. Vi har inte mött någon som ifrågasatt en enda punkt i vårt genomarbetade manifest. Särskilt den första och viktigaste valfrågan: ”Återinförd sträckjakt på morkulla” har fått ca 300000 jägare i hela riket att jubla. Här har vi en mängd röststarka anhängare som dessutom är beväpnade. Segern är vår.
Våra politiska motståndare sliter i sitt anletes svett med valaffischer och annan propaganda. Det gör inte vi. Det behövs inte eftersom, som vi tidigare konstaterat, segern redan är i hamn. Vi vilar oss i form för att med friska krafter ta itu med att infria våra vallöften.
Vi har inget emot våra meningsmotståndares affischer och valpropaganda, men vi blir lite vrånga när de stjäl våra idéer. Det mest flagranta exemplet är centerns: ”Närodlad politik”. Låter det inte förvillande likt GAS/ CNP:s gamla kända devis: ”Närodlad erotik”. Ledord som manar till försiktighet med utomkommunalt umgänge. Detta skall självklart inte ses som ett utslag av rasism utan ett sunt värnande om genuin GK-kvalitet vad gäller befolkningens utseende och egenskaper. Våra ortsbor har unika karaktärsdrag och ett sätt att värna dessa, och dessutom ytterligare stärka desamma, är viss grad av kommunal inavel. Lite enligt Öländsk modell, men med bättre resultat.
Detta visste man förr, när utsocknes friare fick på skallen om de vågade sig till dansen i grannbyn.
En del av motståndarnas valslogans står vi lite undrande inför. Ta ex. KD-s: ”Stärk mattekunskaperna. Inför idrott varje dag.” Motion är bra och stimulerar säkert både kropp och själ men på vilket sätt är det speciellt bra för just mattekunskaperna?
Vi är inte avogt inställda till centerpartiet. Tvärt om. Om inte GAS/CNP funnits kunde det vara ett alternativ, men ibland står vi lite frågande. Vi har vid det laget glömt förslag om månggifte m.m. men hur driver man sin valkampanj? Kan man inte hitta på något eget. Innan vi insåg att vi inte behövde kampanja hade vi bl.a. en affisch med budskapet: ”Fler stora företag = fler jobb”. Ni har sett centerns budskap? ”Fler små företag = fler jobb”. Det behövs inga ingående analyser eller avancerade matematiska beräkningar för att inse att centern är lite skevt ute.

Väl mött vid valurnorna. Lägg din röst på GAS/CNP, för en framtid i välstånd och välmåga, som ger en förlängd tidsfrist fram till den slutgiltiga urnan.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , .

Hälsosamt Blondinballes blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: