Politik

oktober 16, 2014 at 12:37 e m Lämna en kommentar

Sakta börjar valresultatet sjunka in. Att gå miste om en solklar valseger på grund av valsedelstrulet känns naturligtvis fruktansvärt. Oerhört svårsmält och egentligen helt onödigt.
Nu fylls vi av okuvligt revansbegär och ingen möda skall sparas, och inget lämnas åt slumpen, fram till segern 2018. Vi skall snart börja presentera vårt ny-gamla valmanifest, samtidigt som vi skall granska de nya, tillfälliga makthavarnas görande och låtande.
Det blåser redan kring Herr Löfven. Att gå ut och erkänna Staten Palestina utan att först rådgöra med omgivningen tyder på en viss amatörism och gläder ingen, möjligtvis Palestinas folk. V-ledaren Sjöstedt är kroniskt missnöjd med att inte bli tillfrågad i andra, som han tycker, viktiga frågor. Löfven skall nog inte vara för självsvåldig för då skiter det sig med samförståndsandan. Vi får se hur det avlöper. Herr Löfven är en rekorderlig karl men vi får se om kan axlar statsmannarollen på det sätt som krävs. Man får tycka vad man vill om Reinfeldt men man var aldrig nervös att han skulle göra bort sig när han var ute i världen och representerade fosterlandet.
Det är lite skakigare när vår Monark är ute i samma ärende. Han är ofta ute och cyklar. Man minns klavertramp som: ”Nja… det, det… vet jag inte. Det kan jag inte minnas…”, som svar på frågan om han någon gång besökt en porrklubb. Sant eller inte, är naturligtvis det enda rimliga svaret ett klart och kraftfullt: ”Nej”. Om nu vår vördade konung besökt porrklubbar så missunnar vi honom inte detta. Han har det kanske inte så kul hemmavid. Drottning Silvia verkar lite stram. Åtminstone anletsdragen.
Valets stora skandal är naturligtvis att FI och Gudruns valresultat inte längre räknas i promille utan i procent. Detta är det stora hotet mot fred frihet och demokrati. ISIS, Al-Qaida, en allt mer aggressiv stormakt i öster och Ebola kan betraktas som västanfläktar jämfört med det feministiska hotet. Vi upprepar vår ståndpunkt. Vi är varma ”Kvinnoister. Vi älskar Kvinnor. Alla, överallt, (men bara en åt gången.) Militanta Feminister däremot tar vi oss friheten att tycka hjärtligt illa om.
Lika lön, samma villkor på arbetsmarknaden, delat ansvar i hemmet mm. Självklart, solklart. Men vi tar starkt avstånd från en politisk fraktion som ser det som sin huvuduppgift att ta heder och ära av alla manspersoner. Detta är vederstyggligt och ovärdigt ett parti i en demokrati. Fram för kvinnoister, bekämpa feminister.
Att SD fick 13 procent är inte överraskande. Det är nog dags att lägga undan tången och slipa argumenten för diskussioner på saklig grund. Bojkotter och annat trams är kontraproduktivt. Ta debatten. Jimmy Åkesson är ingen amatör, som man utan vidare lägger på mattan i en verbal brottningsmatch.
Ja, det skall bli spännande att följa utvecklingen. Förmodligen blir det snart val igen, men det struntar vi i ”GRIS” (Grön Ansamlings revansch i samhället) i.
Tag del av vårt nya valmanifest. Läs och begrunda, och bestäm dig redan nu för en röst på GRIS vid 2018 års val.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , .

Kultur-tur Skymning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2014
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: