Skymning

oktober 19, 2014 at 10:40 e m Lämna en kommentar

Det börjar bli höst och det skymmer allt tidigare på kvällarna. Å andra sidan så går solen upp senare, så det jämnar ut sig. Det är skönt med hösten. Min gamle far, död sen länge, hade ett uttryck som det ligger en hel del i: ”Det är så vilsamt på hösten”.
Hösten är skön, årets i särklass bästa årstid. Lagom varmt, eller kallt, om man så vill. En fantastisk färgprakt när klorofyllet försvinner ur bladen och blottar andra kulörer i lönnens blad. Haren är lovlig och stövaren får göra skäl för Doggyn. Nu reser sig nackhåren på ”hundfolket” ute i stugorna. ”Doggy? Fy faen så dåligt foder. Sånt billigt skit”. Ja, jag vet inte det. Det bästa för en hund är naturligtvis kött. Hund-magen är gjord för denna diet. Tyvärr är det inte helt lätt att få tag i tillräcklig mängd, så av bekvämlighet får det bli torrfoder, blandat med slakt- och matrester. Men det blir under inga omständigheter omotiverat svindyra varianter där vitaminer överdoserats i skadlig omfattning. Samma sak med vitamintillskott. Det är lika onödigt för hundar som för människor.
En annan, mindre trevlig skymning, är den kulturskymning som sänker sig över riket. Vi har hört att det finns individer som läser dagstidningen via ”Nätet”. Är det verkligen sant? Så kan det väl inte få vara? Nyheterna skall naturligtvis avnjutas i sängen, sedan en väldresserad hustru vittjat brevlådan och serverar tidning och te i gryningen. Vanligt, hederligt te, och inte sånt modernt skit med blommor och blad i, som smakar parfym.
Tänk så härligt att bläddra i, och prassla med, en papperstidning. Den känslan kan aldrig infinna sig i mobiler och elektronik.
Tidningen som vi läser är naturligtvis ”Termometern”. Det kunde lika gärna vara ”Västran” för innehållet är numera identiskt i de bägge varianterna. Detta är en följd av minskad mängd prenumeranter eftersom folk med dåligt omdöme läser elektroniskt i ökad omfattning. Ta ert ansvar och köp tidningar. För en ökad mångfald och minskad enfald. Det gynnar också massa- och pappersindustrin, och i slutänden, skogsbruket.
Vad hittar vi då i tidningen? Utöver nyheter om Ebola och Kungahuset, är det sport och annat som roar allmänheten. Ibland är det kåserier om ditt och datt och det var egentligen om ett sådant som vi tänkt skriva. Eva Bergfast Andersson hade ett inlägg om strumpor och sandaler. Detta allvarliga ämne tål att granskas. Det får bli nästa gång, för goda rådgivare har påtalat att ett blogginlägg inte får bli för långa. Dessutom är frågan så pass allvarlig att den skall läggas till vårt valmanifest.
I samma tidning kunde man läsa att Carola har hittat ”ett modernare musikaliskt uttryck.” Att det är modernt är en extra bonus.
Carola skall gästa ”Så mycket bättre” har vi sport. Gästartisterna brukar sitta och lipa på ett inte alltid så äkta och trovärdigt sätt. Med Carola blir det nog extra mycket tårar, av olika skäl. Vi skall nog titta, men om hon hycklar och viftar med Bibeln stänger vi av.
Vi återkommer med sandaler och valmanifest.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , , , .

Politik Val- och sandalmanifest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2014
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: