Val- och sandalmanifest

oktober 24, 2014 at 4:30 e m Lämna en kommentar

Man gör olika val här i livet. Exempelvis när det gäller yrke och sysselsättning. Det absolut sista yrke jag skulle välja, om jag, mot förmodan, fick leva om mitt liv är: Fotbollstränare.

Det har gått lite knackigt för Kalmar FF på senare tid, bland annat beroende på ett antal skador i ordinarie laguppställning. Detta skiter man i. Nej, skulden faller, enligt pöbeln, på Hasse Eklund. Nu höjs röster med krav på hans avgång.

Om Monas pojke får vara i fred, och ges lite arbetsro och stöttning, så reder det sig nog. Han förde Falkenberg till allsvenskan och är naturligtvis ingen odugling. Han har, för övrigt, för evigt skrivit in sig bland de som gör anspråk på ett professionellt och sportsligt uppträdande, när han efter att Kalmar berövats en solklar straff, deklarerar: ”Domaren har gjort sin bedömning och det får vi respektera.” Detta istället för att, som de flesta andra skulle gjort, gorma och skrika och kräva domarens huvud på ett fat. All heder åt Hasse Eklund.

Nu kom vi in på ett sidospår igen. Ett par andra yrken som jag svårligen skulle kunna tänka mig är telefonförsäljare och (nu är vi inne på rätt spår), Fotvårdsspecialist.

De som söker sig till dessa inrättningar är kanske normalt inte de med rosendoftande, silkeslena fötter. Nej det är istället fotsvamp, nageltrång, liktornar, fotsvett och annat som inte stärker aptiten. Missförstå oss inte nu. Man rår kanske inte för detta och det är en Guds nåd att det finns hjälp att för de som är i behov. Men. Nu kommer vi till vår poäng. Varför skall dessa skavanker, och ibland abnormiteter, exponeras i sandaler? Utan strumpor.

För inte så länge sedan stod jag i kö bredvid en kvinna som hade rent fruktansvärt deformerade fötter och naglar. Jag besparar er detaljerna men hade det handlat om en ko med så vanställda fötter hade ägaren åtalats för vanvård och djurplågeri för att han underlåtit att verka klövarna på det arma djuret. Varför skall man visa upp detta? På med ett par strumpor, så är problemet till viss del löst.

Nu hör vi hur det mullrar i de feministiska leden. ”Skall inte en fri, stark, självständig kvinna få klä sig hur hon vill? Skall hon inte få exponera sin kropp, om den inte motsvarar fotomodellidealet?” Naturligtvis får hon det. Hon får visa hur mycket som helst, men det är inget minus om det uppvisade är snyggt och aptitligt. Om så icke är fallet är passande kläder och skodon ett gångbart koncept. Det är inte bara sandaler som är missklädsamt. Ni har säkert gjort samma iakttagelse som jag: Kvinnor som av en illasinnad skapare har försetts med voluminösa bakdelar går inte sällan omkring i snäva mjukisbyxor. Det dallrar och skvalpar till den grad att betraktare drabbas av sjösjuka. Varför inte en stor, lös och ledig klänning istället?

För övrigt är ”o-verkade klövar” lika missklädsamt på manspersoner, och jag rår inte för att det i exemplet ovan råkar handla om en kvinna.

Dessa förbannade sandaler har orsakat en intern strid i Bloggens familjeliv. Min hustru går i sandaler och hon kan mycket väl exponera sina fötter utan att väcka anstöt. Nu har även hennes make, dvs undertecknad, drabbats av detta tveksamma mode. Vi handlar naturligtvis i GK och i skoaffären därstädes får man ett tredje par på köpet om man handlar två par. Så gör min lagvigda, och det gratis tredje paret hon presentar mig med, är ett par Eccosandaler. Efter milt våld och hot om indragna förmåner, går jag med på att prova. Det må erkännas att de var sköna och luftiga, men förbannat fula. Jag gick med på att bära dem hemma på tomten.

Min hustru kommer hem från jobbet, får se mig, och vrålar: ”DU KAN VÄL INTE HA STRUMPOR I SANDALERNA. DET ÄR JU GUBBVARNING!!!”

Va fan, Jag är ju gubbe, och vill ha strumpor på fötterna, oavsett skodon. Jag har inte förstört mina fötter i omotiverade maratonlopp eller trånga fotbollsskor, och kunde mycket väl visa upp dem. En aning bleka kanske, för jag misstänker att man kan drabbas av malignt melanom även på fötterna vid onödig solexponering. Men jag vill ha strumpor!!  Ingen syntet-skit, utan bomull. Eller ull om temperaturen så kräver.

Eftersom sandaler är fula, och orsakar trätor, lägger vi till ett ”Sandal-förbud” till vårt valmanifest.

Vid vårt makttillträde efter valet 2018, inför vi förbud mot sandaler utan strumpor. Efter ett tag kommer vi att förbjuda också själva sandalen, men vi går inte ut med detta nu. Det skulle kanske skrämma bort en och annan väljare med klumpfot eller liknande besvär, som kräver löst sittande skor.

Ps. Just när detta skrives får jag oväntat stöd i mitt resonemang. En radio står och skavar i bakgrunden. En manlig röst meddelar att en normal fot är ”värddjur” för tusen miljarder bakterier. Tusen miljarder!!. Bör inte dessa hållas i strama tyglar i form av strumpor?

I samma veva nås vi av informationen att en normal penis längd motsvarar 3x tummens. Nu blir vi lite betänksamma beträffande nyhetsförmedlarnas mattekunskaper. Det där med bakterierna stämmer kanske inte heller. Men OK. Om vi också här prutar till hälften så är det fortfarande motiverat med bollullsstrumpor.

DS

Rösta på GRIS. (GAS revansch i samhället). Ditt självklara val.

Entry filed under: Valmanifestet. Tags: , , , , .

Skymning Handel och vandel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2014
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: