Handel och vandel

november 1, 2014 at 2:12 e m Lämna en kommentar

Som omdömesgilla och orts-trogna medborgare gör vi normalt våra nödvändiga inköp i de små och trivsamma butikerna i Gröna Köpingens centrum.

Vi kände oss dock manade att än en gång styra stegen mot vår vänort Mönsterås. Ja inte stegen, för det krävs fortskaffningsmedel för att nå vårt aktuella mål. Målet är den omtalade livsmedelsladan i samhällets utkant, som ersätter den gamla ICA-butiken i centrum, och som nu invigts med pompa och ståt.

Med viss förväntan svänger vi in på parkeringen, och där höll färden på att sluta. I en omotiverat skarp och smal böj, på vägen som leder in från Drakenäsvägen, är vi nära att bli rammade av en bil på väg från parkeringen. ”Ur askan i elden” brukar det heta. Ett tungt vägande skäl för flytten ut från centrum var behovet av större och säkrare parkeringsmöjligheter. Det blev större, men inte säkrare. Det är inte frågan om, utan när, den första kollisionen är ett faktum.

Nåja, vi kunde helskinnade lämna bilen och styr stegen in i butiken. Stort, ljust och rymligt, och personalen i kassor och grönsaksdiskar verkar glada och nöjda. Dock inte personalen i fiskdisken. Orsak? Det fanns ingen fiskdisk. Vi kunde inte i vår vildaste fantast tro att vi inte skulle hitta färsk fisk i en nybyggd livsmedelsbutik, i ett kustnära samhälle, nådens år 2014. Vi hade naturligtvis förväntat oss att kunna handla färska torskar, platta spättor, rundhyllta abborrar etc. som med fräscha ögon bligade på oss från sin bädd av is i trevliga trälådor. Icke. Varmrökt, uttjatad lax, från ett grannsamhälle och frysta fiskpinnar plus lite annat var det som fanns att få. Visst. Det finns konsumenter med förtvinade smaklökar som äter panerade fiskpinnar, eller snarare panering med antydan till fisk, men för oss med lite anspråk på livet, är färsk fisk ett måste. Vi får handla på annat håll fortsättningsvis.

Nu blev vi lite onödigt negativa igen. Vi kommer antagligen att avlägga ett och annat besök i butiken i andra ärenden. Dock inte vintertid med mycket snö. Erfarenhet en visar att platta tak och tung snö inte är någon bra kombination, men den saken löser kanske växthuseffekten, så att nederbörden faller som regn istället. Då får vi hoppas att taket inte läcker.

Nu räknar vi med att vår vördade bloggarkollega, Edvin Flåström vaknar till. Han har varit oroväckande tyst en tid, men när det talas om klimatförändring brukar det bli lite fart på honom.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , , , .

Val- och sandalmanifest Valmanifestet 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: