Valmanifestet 2018

november 4, 2014 at 9:29 e m Lämna en kommentar

Tänk så skönt att redan nu dra igång valrörelsen inför 2018 kommunal och riksdagsval. Medan de nya makthavarna ligger i och bryter vallöften allt vad tygen håller, gör GRIS en rivstart och redovisar nya spännande detaljer i vårt valmanifest inför valet om fyra år. Det är dags för lite revision av det gamla men och också en presentation av helt nya inslag.
Ett sådant exempel är ”Sandalförbudet” som fått en överväldigande positivt bemötande ute i stugorna.
Ej heller nu rangordnar vi förslagen. Alla punkter är lika viktiga. Vi gör dock även nu ett undantag: Kravet på återinförd sträckjakt på morkulla har fortfarande högsta prioritet.
En annan punkt som väger minst sagt tungt är vårt krav på nedsläckning av Sveriges Radios kanal för intellektuella stolpskott: P3. Vi är vid det här laget hjärtligt trötta på att vårt krav inte vinner gehör. Hur kan detta kvalificerade dravel få fortsätta? Finns det ingen självkritik inom SR? Vi tänker framför allt på ”Morgonpasset”, där några vid namn Kodjo ,Martina m.fl. sprider floskler och könsglosor kring sig med förfärande svada. Allt ackompanjerat av hysteriska skrattsalvor. ”Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha”. Allt de säger, tycker de är så in i helvete roligt, och den hastighet som präglar framförandet får de snabbpratande tveksamheterna Filip och Fredrik att framstå som tunghäftade.
”Varför lyssnar du på skiten? Stäng av.” Det gör jag naturligtvis tämligen raskt, men samtidigt känner jag ett behov av att veta hur våra licensmedel används. Det står reklamfinansierade kanaler fritt att sända vilken skit som helst, men licensmedel skall inte gå till idioter som pratar kiss och bajs och skriker könsglosor precis som små barn som skall visa sig lite tuffa. Apropå idioter. Varför dyker det upp en kvinnlig röst som med täta mellanrum skriker: ”Vi äääälskar ny musik” Det gick in redan första gången och behöver inte upprepad var och varannan minut.
Man kan med förfäran notera att även P4 börjat anamma trenden med idiotflabb och snusk, både på lokal nivå och riksplanet. Senast vi rattade i denna kanal visade det sig att man hade någon form av rådgivning i sexuella frågor. Det handlade denna gång om var man kunde hitta ”G-punkten” på olika kön. Det må vara hänt, men att i detalj beskriva hur prostatan stimuleras, kunde vi klarat oss utan.
Släck ner eländet och behåll endast P1 och P2. I nuvarande form bör tilläggas, för skulle P2 av trendskäl börja spela Eddie Medusa och Jonny Bode i omotiverad omfattning stänger vi, efter vårt makttillträde, även denna kanal.
Vi på bloggen är inte pryda och överdrivet känsliga. En rolig ”fräckis” kan tilltala trumhinnan, men den skall inte vara grov och vulgär, utan lite lagom, så att den passar även i de bättre gemaken och inte bara på logement och i drängstugor.
Härförleden hörde vi en historia som vi tycker är ganska trevlig:
En kväll, mitt i veckan, får prästen i församlingen besök av herr Johansson som lite nervös spörjer om han är välkommen till kyrkan på söndag: ”Varför skulle Johansson inte vara det?” frågar pastorn. ”Jo det var så att när min hustru i sin korta kjol böjde sig ner över frysboxen så blottades kroppsdelar som satte lustarna i svallning, och vad som sen hände kan nog pastorn gissa.” ”Nja, det var väl inte så farligt.” Det skedda har ju ägt rum inom äktenskapet, så nog är Johansson välkommen till kyrkan alltid, trots denna lilla försyndelse.”
Kvällen efter söker även fru Johansson upp pastorn i samma ärende. Samma historia berättas och fru Johansson får samma lugnande besked, att även hon är välkommen till Guds boning. ”Oh det var skönt att höra, goa pastorn, för in på ICA får vi aldrig komma mer.”
Så kan det gå till bland livsmedlen på våra köpcentra. Tack Olle. Historien är kanske gammal och välbekant ute i stugorna, men har tidigare undgått bloggens öron.
Där bidrog även vi med lite snusk, men enligt vår åsikt ganska rumsren och knappast stötande.
Apropå stötande. Om man av någon anledning konsulterar en synonymordbok för att efterforska korta, folkliga synonymer för det manliga könsorganet, så kan man hitta kommentaren: ”Kan uppfattas som stötande.” Ja, det får vi väl hoppas att den gör.

Entry filed under: Media, Valmanifestet. Tags: , , , , , .

Handel och vandel Lördags-knotet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: