Prövningar

november 13, 2014 at 7:07 e m Lämna en kommentar

Vi är mitt i höst- och högsäsongen för dryckesprovning. Diverse vinklubbar och dito Whiskey, samlar trogna skaror som provsmakar allehanda nyheter, och för den delen också beprövade klassiker, på marknaden. Här träffas invånare från samhällets alla skikt och Svensson och Nykvist samsas med tandläkare och kommunalråd bland flaskorna.
En annan sammanslutning på dryckesfronten här i Gröna Köpingen, ”Mun-stänkarna” lever lite anonymt och har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. Munstänkarnas verksamhet går ut på att prova olika brännvinsfabrikat under otvungna och trivsamma former. Föreningens ordförande, finskättade diversearbetaren Astor Määsk, har bett oss att göra lite reklam och sprida information.
AM ber oss meddela att provningarna nu flyttats från Brädgården i hamnen, till Astors trivsamma husvagn på långtidscampingen i GK. Han vill också att vi slår ett slag för provningen nästa vecka då en verklig klassiker skimrar i plastmuggarna på campingbordet. Med anledning av att det är jämna 56 år sedan den aktuella drycken såg dagens ljus kommer hela kvällen att ägnas åt ”Explorer”. En fantastisk vodka destillerad av förstklassigt vete. Smaken är ren, rund, mjuk, med en tydlig sädeskaraktär och viss sötma. Denna sädesvätska har varit en storsäljare allt sedan lanseringen 1958. Det är också en dryck som fortfarande kan benämnas 37:a. En knatting innehåller som bekant numera bara ynka 35 centiliter men Explorers alkoholhalt ligger på just 37procent, varför beteckningen fortfarande kan anses adekvat.
Dagen till ära kommer traditionella tilltugget, Falukorv, att bytas mot grillade revben.
Hörsamma Astors maning om uppslutning kring denna klassiker. Skulle det bli trångt i Astors husvagn, meddelar denne att det avgivits löfte om bruk av ”Slatte-Kalles” dito. Kalle sitter, lägligt nog av en rattfylla, varför lokaliteterna står till ”Munstänkarnas” förfogande, utan inskränkningar och krav på städning.
Vi avslutar med Munstänkarnas fyndiga valspråk: ”Det är toppen med botten upp”
PS. Astor påpekar att tid och plats för nästföljande provning av ”Skogsstjärnan” meddelas muntligt på ”Explorer-sammandragningen”. Med tanke på ordningsmaktens intresse, är skriftlig information inget lämpligt alternativ”. DS.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , .

Löpsedel-nytt Mat-ess-sill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: