Begriplig politik

december 3, 2014 at 8:46 e m Lämna en kommentar

Politik är intressant och engagerar ett flertal medborgare i samhället. Dock inte alla, för valdeltagandet är inte hundraprocentigt. Det borde det vara och man kan undra varför inte folk bryr sig utan istället stannar hemma på soffan.
Vi inom GRIS tror oss veta hur det förhåller sig. En tjatig hustru, som år efter år mal om samma sak orsakar leda, och en luttrad mansperson slår med tiden med automatik dövörat till. Obs! Detta gäller inte bloggen, men vi har hört att detta fenomen är ganska utbrett på annat håll.
Det är samma med politiker. Man mässar och mal, debatt ut och debatt in, dag ut och dag in, I den mån man får mala på för debattledarna, som tycks ha tagit som sin livsuppgift att avbryta debattdeltagarna så fort de hinner öppna munnen.
Största problemet är nog trots allt att man tjatar om samma sak hela tiden. Det är budgetar, försvarspolitik, flyktingproblematiken, kriminalitet, vård och omsorg, skola plus en hel del annat som folk börjat tröttna på. Man lyssnar inte längre och bryr sig inte.
Så går det som det gick. Regeringskris och nyval på vårvintern.
Allt är egentligen vårt fel. Hade det inte strulat med valsedlarna så hade GAS ( numera GRIS ) tagit hem en jordskredsseger och det parlamentariska dödläget hade aldrig uppstått. Ja egentligen är det Högsbys fel eftersom tryckeriet på orten inte vågade trycka våra valsedlar. Högsby är roten till mycket ont.
Men nu är vi på gång igen. GRIS har gjort entré i politiken som en nydanande frisk fläkt. Vi har modet och förståndet att lyfta fram de små, men ack så viktiga frågorna. Det som påverkar väljarnas vardag långt mer än allt det som hittills ältats till leda.
Vård och omsorg engagerar först när man är sjuk och skolgången har vi stökat undan sen länge. Nej, i vardagen väger Morkullejakt, sandalförbud och P3-nedsläckning betydligt tyngre och det är här som vi inom GRIS kommer att kraftsamla. Vi slutar här för dagen, på grund av tidsbrist, och återkommer nästa gång med önskemål om förbud mot teflonstekpannor, en ödesfråga för sund mathållning.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , .

Medicinska framsteg och ordval Valfläsk i stekpannan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: