Morgonläsning

december 8, 2014 at 6:50 f m Lämna en kommentar

En stund med ”Termometern” i sänghalmen är en god start på dagen, särskilt om det står något trevligt.
Torsdagens tidning innehöll information som gladde bloggen. Makthavarna i Oskarshamn har sagt nej till tredje etappen av Cirkle Resort. Varför gladde detta oss? Vi struntar väl i Figeholm? Jo, i stort sett, men vi kan snart kräva in våra vadslagningsvinster i form av anständiga drycker. En annan som säkert blir glad är Wendelboe som nu kan dra sig ur ett dödfött projekt med viss del av hedern i behåll eftersom han nu kan skylla på rigida politiker.
Varför dyker det aldrig upp någon visionär och entreprenör med lite vettiga och realistiska projekt? Exempelvis någon som kan restaurera Oknörestaurangen till en trevlig, fräsch krog och återanställa SIlvano så att det blir som förr, på 60-talet, den gamla goda tiden. Att få tillbaka de gamla knotiga martallarna som var krogens signum blir kanske värre. Detta flagranta nidingsdåd är en påminnelse om att ”fri avverkning” på Oknö vore förödande. Däremot borde det utgå ersättning till de som har mod och förstånd att plocka bort vanställda ”formklippta” björkar.
(Det slår oss nu att vi inte vet om den gamle krögaren, Silvano, fortfarande är i livet. Är han inte det är det varken lämpligt eller önskvärt med en återkomst. Men det finns säker andra driftiga krögare att sätta in istället )
Varför bryr vi oss om Mönsterås? Vi kan väl strunta även i denna kommun. Visst, men i vår egen Gröna Köping är allt frid och fröjd. Vi har inga misskötta krogar och personer med så dåligt omdöme att de sågar ner oersättliga martallar hyser vi inte innanför rågångarna, därför får vi blicka utsocknes för att få stoff till negativa skriverier. Vi lovade tidigare att lägga det negativa åt sidan och bara se positivt på det mesta. Abstinensen blev för svår så vi drabbas av behov av ett och annat återfalls- gnäll.
En annan lite rolig detalj i torsdags-tidningen var kommentarer beträffande nyvalet i Mars. Ett antal personer var tillfrågade. Lars Magnusson från Mönsterås, ville inte uttala sig ”innan han frågat frun”. Vi förutsätter att detta var ett litet trivsamt skämt, för vi tror nog att Lars Magnusson är herre i sina egna hus och inte behöver rådfråga sin lagvigda, även om hon är en klok kvinna. Vill LM byta politisk hemvist är han välkommen. Vårt gamla partinamn, ”GAS” passar. Han skulle kunna tillhöra stommen i en utsocknes laguppställning.
I samma tidning gladde vi oss åt en trevlig och välskriven insändare, undertecknad Brit Steirud. Den handlade om låga inomhus-temperaturer. Kyla är nog illa för gamla leder, men vi kan trösta Brita med att det kanske inte blir en lång, kall vinter bara för att den slaktade grisen har en mjälte som ”påstår” detta. Vi har tidigare med kraft tagit avstånd till de som hävdar att djur kan tala. Än mindre tror vi på att döda djur har förmåga att påverka omgivningen. Inte heller växter kan förutse kommande väderlek. De kan möjligtvis reagera på det väder som varit.
I fjol var det fantastiskt gott om rönnbär. Detta borde enligt Bondepraktikan inneburit en kall och snörik vinter. Vi minns hur det blev.
Vi ser här nya möjligheter till vadslagning. Bloggen håller en helflaska ”Ardbeg” på att vintern blir normal, d.v.s. enstaka köldknäppar växlande med barmark och blidväder. Kanske får Brita rätt, men då är det inte tack vare grismjälten, utan trots.
Bloggen har begränsad tilltro till Bondepraktikan och liknande. Samma gäller Stefan Löven, Gustav Fridolin, Gudrun Schyman m.fl. Detta kan man tolka hur man vill, och det var meningen.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Valfläsk i stekpannan Kris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: