Kris

december 9, 2014 at 7:43 e m 7 kommentarer

”Kris” är ett nästan lika modernt begrepp som ”Kränkning”. Det finns kriser lite här och var, av olika dignitet. Vi går inte in på alla dessa, utan nöjer oss med den i särklass allvarligaste: Moderaterna skall välja Anna Kinberg Batra till ny partiledare.
Vi hänvisar sällan till bibeln, men här kan Lukas 23:34 passa.
Mona Salin har sin Toblerone, Friggebo sin uppmaning om allsång och Anna Kinberg Batra har sitt klassiska: ”Stockholmare är smartare än lantisar”. Hon kommer i likhet med de andra att få leva med detta till döddagar. Vi kan strunta i Moderaterna, och gör så också i stor utsträckning, men det allvarliga är att Anna en gång i tiden kan hamna i en ställning som innebär ett visst maktinnehav eller betydelse för omgivningen. Vad är det som är så allvarligt med detta? Jo, vederbörande har för all framtid skaffat sig en stor mängd fiender på landsbygden och hon har genom sitt uttalande visat att hon är ”ute och cyklar”. Vi skall inte göra oss lustiga genom att påpeka att detta är ett för henne olämpligt fortskaffningsmedel eftersom hennes frisyr knappast tillåter cykelhjälm. Vi dömer inte ”hunden efter håret”, men hon skall inte komma och mopsa upp sig och tro att hon är bättre än vi landsbygdsbor. Hon är inte ett dugg smartare, för hade hon varit det så hade hon hållit käften. Bara det faktum att hon bor i Stockholm istället för på landsbygden visar på bristande omdöme.
Att välja Anna till partiledare är helt galet. Ge henne istället ett jobb som parkeringsvakt eller liknande där hon får tro sig ha lite makt och inflytande utan att det får långtgående konsekvenser för samhället.
Vi försöker glömma Anna K-B, och tröstar oss med de bevingade orden: ”Strunt är strunt och snus är snus om än i gyllne dosor, och skitsnack ifrån Annas trut, är ändå bara glosor”.
Ps. Nu har vi naturligtvis retat upp en och annan M-anhängare. Kanske några i Ödängla-trakten. Förhoppningsvis leder inte vårt uttalande till indragna fisk-leveranser. Skulle så vara fallet gör vi omedelbart avbön. Stuvad och stekt abborre väger tyngre än politisk övertygelse. DS

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , , , .

Morgonläsning Vällevnad

7 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  december 11, 2014 kl. 1:23 e m

  Ang, att ni kanske ha retat upp ”en och annan M-anhängare. Kanske några i Ödängla-trakten.” Jo, de där utifrån är kännda för sin snarstuckenhet, hämndlystanad och sin sjukliga vilja till att prata skit om folk. Ja, även grannbyarna Svartö och Vållö har moderatarslen som lider svårt av ovanstående nämnda dysfunktioner.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 11, 2014 kl. 7:00 e m

  Detta kan i sanning betecknas som ett egendomligt sammanträffande. Bloggen har just i dagarna deltagit i ett symposium i Fagerhult på temat: ” Är dysfunktionalitet geografiskt begränsat?” Forskarnas kristallklara slutsats löd: ” Landsbygd, skärgård är drabbat i mycket, mycket ringa grad. Dysfunktionella störningar är betydligt vanligare i tätorter. Vi hade detta på känn

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  december 11, 2014 kl. 11:44 e m

  Moderater finns det ju flera sorter av anser den till partiordförande för de Nya Moderaterna föreslagna moderaten Anna Kinberg Barata. I huvudsak består moderater av två huvudgrupper, de urbana å intelligenta å så de ointelligenta moderata byfånarna på landsbyggden. Den sist nämnda gruppen är oftast bosatta på småorter(= mindre än 200 innevånare å mindre än 150 m mellan husen) ja, typ Ödängla å Fagerhult. Det påstådda symposium i Fagerhult där GK-bloggaren säger sig ha deltagit kan säkert i stället ha varit en terapistund för dysfunktionella dementa småortsbor.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  december 12, 2014 kl. 5:59 f m

  Terapistund för dementa? Det kan vi inte minnas.
  Däremot att vi deltagit i ännu ett symposium, i Grönskåra, på temat ”Dialekter och talesätt. Begreppet ” Byfåne” var uppe till diskussion och bakgrunden till denna benämning anses av expertisen vara att fånar är sällsynta på mindre orter. Fenomenet är alltså så ovanligt att det bidragit till begreppets spridning. Däremot är fånar så frekvent förekommande i lite större samhällen att denna normalitet inte föranlett lansering av begreppet” Tätortsfåne”. Språkliga defekter var också uppe till diskussion bl.a. påtalade man att användandet av ”å” istället för det korrekta ” och, tyder på att personer med detta språkliga lyte kan misstänkas tillhöra den sist nämnda kategorin.”

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  december 12, 2014 kl. 11:01 f m

  Citat GK-bloggaren ”Det kan vi inte minnas”, hahaha, ja GK-bloggaren erkänner utan några som helst förbehåll att han/hon är drabbad av det främsta känneteknet på demens, ”minnesförlust”. Ett typiskt drag/lyte för en småortsbyfåne är att de hänger upp sig på obetydligheter som exv dialektala uttryck, eller att grannen får morgontidningen levererad någon minut tidigare osv. Detta att ständigt å jämt racka ner på småsaker blir de halmstrån småortsbyfånarna oftast baserar sin existens på.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  december 12, 2014 kl. 3:32 e m

  ” Nätet” har legat nere en tid. Nu fungerar det igen samtidigt, som bloggen får ett sms från Telia som berättar att de är utsatta för attacker. Vem kan ligga bakom detta?

  Gilla

  Svara
 • 7. Gröna Köpingen  |  december 12, 2014 kl. 7:07 e m

  I kommentaren ovan har ett komma(,) kommit fel. Det skall sitta efter igen och inte efter samtidigt. Vi vill korrigera detta så att ingen känner sig föranlåten att rackar ner på småsaker.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: