Vällevnad

december 11, 2014 at 7:00 f m 2 kommentarer

Så har det hänt igen. Livsmedelsverket har gått ut med information och rekommendationer beträffande medborgarnas födointag. På TV visas bilder på storbladigt grönt som trängs med rotfrukter och nötter på tallriken. Avsikten med publiceringen är att mana till konsumtion av detta. (Vi skall syna Livsfarlighetsverket närmre i sömmarna vid senare tillfälle.)

Att ha det gott och leva väl borde väl vara en sund målsättning för alla och envar, under vår mer eller mindre utsträckta jordevandring. Att leva väl och vällevnad är inte samma sak enligt konsulterad litteratur. Synonym-ordboken förtäljer att ”vällevnad” är detsamma som frosseri, sus och dus, etc. Vad är detta för trams? Skall man känna sig som en niding, värd omvärldens förakt, bara för att man unnar sig god mat och dryck? Naturligtvis inte. Vi i Gröna köpingen har det som bekant fantastiskt bra på alla sätt, inte minst lekamligt, så vi, inom vår politiska fraktion GRIS, vill med kraft bekämpa osunda renlevnads-strömningar i samhället.

Hur roligt har en vegetarian eller råkostare vid julbordet? Hur sprudlande glad och spontan är en helnykterist på kräftskivan? Stormtrivs en fanatisk antirökare när cigarrdimman ligger tät? Svaret är givet. Dessa beklagansvärda stackare har det urtråkigt, och svårartade depressioner lurar runt hörnet.

Det är naturligtvis den resandes ensak om man vill späka sig och missunna sin kropp en kost, som visserligen kanske orsakar en viss rondör, men som skänker ro åt sinnet och en god nattsömn. Vi är uppriktigt sagt förbannade på alla grönsaksinfekterade besserwissers som tar sig friheten att med överlägsen min se ner på oss livsnjutare och basunera ut hur onyttigt det är med i stort sett allt som smakar gott.

Måhända kanske ett överdrivet frosseri förkortar livet en aning, men So what? Det är väl trevligt att må gott så länge man har sig. När man väl är död, av orsak det vara må, så skiter man i hur långt livet blev.

Nej, vi i GRIS skall ändra på allmänhetens inställning och ända förtrycket. Vi vill, efter vår valseger 2018, starkt begränsa förekomsten av s.k. ”Hälsohem”, och sätta de få kvarvarande under stark uppsikt. Osund propaganda skall beivras och alla fetlagda mat, sprit- och tobaks brukare skall ha rätt att känna sig kränkta och få skadestånd vid påhopp från renlevnadsmaffian.

GRIS kommer att initiera och propagera för inrättande av ”Ohälsohem” där de som så önskar skall få leva ut sina lustar i slutet av ”karriären”. Varför skall man inte få ha det gott och frossa rent oanständigt när sanden börjar rinna ut?

Mathållningen på ett Ohälsohem skall domineras av hög andel fett. Rökt ål, aladåber, syltor och skinkor så dallrande av fett att middagsbordet kommer i självsvängning. Gräddsåser skall vara så fettdrypande att de inte rinner, utan måste ätas i bitar med kniv och gaffel. Naturligtvis spjälkas maten med hjälp av ett större antal snapsar. Inget vitt menlöst skit, utan kryddade. Piratens besk, OP, Skåne etc. Cigarrdimman skall ligga så tät att känslig personal måste bära gasmask. Men de bär den med glädje för de vet vilken livskvalitet det innebär för vårdtagarna att få njuta ett gott rökverk. Cigarröken skall självklart sköljas ned med en ansenlig kvantitet Whiskey. Gärna en Islay, så tjärdoftande och rökig att man med fördel skulle kunna bottenmåla rodd-ekan med den, om det mot förmodan skulle bli något över. Om fysiken tillåter, kanske man också kan hitta lite galanta damer på sängkanten. Vi talar bara om damer. Inga galanta herrar. Ohälsohemmen kommer inte att befolkas av kvinnor, av olika skäl. De vet oftast inte sitt eget bästa. Bantnings-ivern håller i sig in i döden och tiden räcker inte till annat än att sticka sparkdräkter till barnbarnsbarnen.

Så kommer vården i livets slutskede att se ut i Gröna Köpingen. Inte bara i slutskedet. Det kommer inte att vara kriminellt att tjuvstarta vid relativt låg ålder, och gör man det med eftertryck kanske man inte behöver uppleva finalen så sent.

Rösta på GRIS.Sus och dus i ”Ohälsohus”, ger en sund själ i en rund kropp.

Entry filed under: Mat och Gastronomi. Tags: , , , , .

Kris GRIS-aktig succé

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anders Johansson  |  december 11, 2014 kl. 4:02 e m

  Även Mönsterås seniorer kan förväntas uppskatta god, näringsrik och fiberfri mat. Framförallt naturligtvis, finner de stort behag i smakrika och gräddiga såser. Jag undrar därför om vi kan få skicka några av våra ledande politiker på studiebesök till hemmet Såsbehaga för att snappsa upp några goda idéer. Om dock några av de manliga politikerna, glada och styrkta efter måltiden, börjar tala om ett besök hos Smekåsa, ombedes ni vänligt men bestämt att avstyra det hela.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 11, 2014 kl. 6:42 e m

  Vi GK öppnar gärna våra hjärtan för de utsatta vi ser i grannskapet. Självfallet är även Mönsteråsarna välkomna att ta del av livets goda och lära sig vad en sund politisk hemvist betyder för folkhälsan. Något besök på Smekåsa blir det däremot inte tal om. Där vill vi inte ha utsocknes som ligger och såsar.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: