GRIS-aktig succé

december 13, 2014 at 7:45 f m 4 kommentarer

Det finns bara ett ord som kan beskriva GRIS:s formidabla rivstart inför valet 2018: Succé. De delar av vårt fullmatade manifest som vi hunnit publicera har mottagits med ovationsartat jubel från hänförda medborgare. Vi väljer att återge några röster ur folkdjupet:

”Äntligen någon som tar tag i de stora, väsentliga jaktfrågorna” (Åke och Bernt, hängivna Morkullejägare)

”Nu finns det finns bara ett parti för mig: GRIS. Allt annat är uteslutet” (Robert 34, f.d. sosse)

”GRIS mittenpolitik är mer i mitten än vår egen. Mitt i prick. Det får bli GRIS i fortsättningen för mig.” (Roland 61, f.d. centervän)

”Äntligen har jag fått lite kamrater inom politiken. Det var så ensamt att vara folkpartist” (Jessica)

”Det är så härligt med GRIS-partiet så jag ryser och får kalle-kalla kårar av välbehag. Skönt att Fredrik och Anders är borta. Jag tål dom ej längre.” (Suzanne, numera moderat Moderat)

”Här har man Lallat runt i politiken utan kunskap om den rätta vägen. Det är en Guds nåd att jag upptäckt GRIS” (Catrine 67, f.d. KD- sympatisör)

”Va härligt när det skiftat från rött till grönt. Nu är det bara att gasa på.” (Irene f.d. V)

Ja, så låter det ute bland slumpvis utvalda medborgare. Vi har mötts av sådan värme och entusiasm att vi är överväldigade. Samtidigt är det ingen överraskning, för vi vet vårt värde och är mer än övertygade om att vår politik är den rätta för alla och envar. Inte bara för den breda massan utan också för oss i samhällets toppskikt. Vi har förtjänat att få en mer än dräglig tillvaro efter vårt uppoffrande politiska arbete. Det kan tyvärr betyda att andra kanske får det lite sämre men det kan inte hjälpas. Vid begränsade resurser krävs en sund fördelning av tillgångarna. Men medborgare, håll ut. Med GRIS vid makten kommer alla att få det så oerhört mycket bättre. Vi kommer att tillämpa ett procentuellt ”välfärdspåslag” vilket innebär att de som redan har det gott ställt får väsentligt mycket mer än de som har det uselt. Lite tråkigt för de senare, men ett lika stort påslag i procent rimmar bra med vår strävan efter demokrati och rättvisa.

Håll ögonen öppna och ta del av vårt valmanifest som fortlöpande kommer att förgylla vardagen för er kära medborgare.

Det förefaller otänkbart, men är trots allt teoretiskt möjligt, att det finns idéer och förslag som vi inom Partiet inte uppmärksammat. Har du något på hjärtat som kan platsa i manifestet får du gärna presentera detta i kommentarsfältet på bloggen.  Vi räknar med att skarpa iakttager som ex. Sign. ”Anders” och ”Flanören” har lust och förmågan att bidraga med konstruktiva förslag. Självklart är även Jonny välkommen.

Välkomna med bidrag, för ett ännu bättre Gröna Köpingen.

Det var länge sedan vi publicerade något ur Nils Norrälvs rika lämningar. Av en slump hittar vi ett kväde som vi tycker passar. Det har stänk av Tegnérs versfots-isättning och det är nästan kusligt att Nils kunde förutse GRIS entré på den politiska arenan långt före sin död. Det hade, i och för sig, varit ännu kusligare om det skett efter.

Ta del av Norrälvs Tegnér-inspirerade kväde

 

Det evinnerliga.

Väl forma Den Starke manifest i sin värld

Väl flyga som örnar hans rykten

Vad drömmer han om uti hemmets härd?

Jo, om Kullor som fällas i flykten

Vad Sossar har skapat är vanskligt och kort 

Det dör som en stormvind i öknen bort.    

 

Vår sanning den lever. I orolig värld

Lugnt står vi med strålande pannan

Vi leder er rätt, på politisk färd

”Nu röstar ni ej på nån annan”

Det sanna är evigt. Kring himmel och jord

Genljuda från släkte till släkte, vårt ord

 

Det rätta är evigt, ej rotas det ut

Manifest som genier har skapat

Allianser och Sossar är trötta och slut

Nu GRIS åt sig makten har kapat

Nu randas ny era, med strålande glans

Och livet i GK blir lätt som en dans

 

Så fatta all sanning, så våga allt rätt

Vänd ryggen åt M,V och Center*

I GRIS:s  Gröna Köping blir livet så lätt

Allt annat åt fanders nog vänt är

Lägg rösten för välstånd och svällande pung**

Det gäller för gammal såväl som för ung.

 

* Vi vill här förklara oss. Med viss sorg i hjärtat noterar vi att Nils här skrivit ”Center”. Vi tror oss veta att han hellre skrivit ”Folkpartiet” men då mister kvädet sin rytm.

** Begreppet ”Pung”, som Nils använder, är en lite ålderdomlig benämning för penning-förvaring. Det gäller alltså en plånbok, inget annat.

Entry filed under: Kultur, Politik och samhälle. Tags: , , , , , , , , .

Vällevnad Ljus i mörkret

4 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  december 14, 2014 kl. 7:31 e m

  Jag tackar så mycket för inbjudan att få vara med om att påverka GRIS program. Redan nu tycker jag mig känna tyngden av en rejäl politikerpension tynga i bakfickan. Ingen må misstycka att en sådan rättvisa skapas då jag sedan länge varit en hängiven anhängare av denna politik. Redan som liten fick jag ofta höra av mina kloka föräldrar att jag var en riktig gris.Jag vill påpeka att mina föräldrar kände mig väl.
  Därför vill jag ta upp några områden där GRIS bör överväga att komplettera sin redan svinaktigt bra politik.

  1. Jag blir mycket upprörd när jag hör journalister och andra kalla dagens riksdag för en sandlåda. Man vill därmed låta påskina att aktuella politiker beter sig som småbarn. Detta måste ses som mycket kränkande mot alla små barn. Det finns många barn som är såväl intelligenta som trovärdiga (jag nämnde ett exempel redan i inledningen). Därför tycker jag att GRIS snarast ska kräva att Barnombudsmannen omedelbart börja utreda ett åtal mot aktuella journalister mm för kränkning av gruppen mindre barn.

  2. Religion är ju i grunden är ganska bra uppfinning. Älska din nästa såsom dig själv mm. Men det finns ju så många religioner idag. Och inte är dom överens om hur det ska vara. Det måste ha gått fel någonstans för länge sedan. Kan vara någon som missuppfattade eller hörde fel. Alla har vi väl lekt viskleken. Jag tror det vore bra att backa tillbaka och ta om det från början. Idag har vi ju datorer och kulspetspennor mm som underlättar att hålla reda på saker och ting. Det var mycket större risk för felaktigheter när det skulle knackas in på en runsten. När runstensknackaren var framme vid slutet så var det ju inte så lätt att komma ihåg vad det var för ord han skulle knacka. Dessutom är det ju troligt att han blivit lite lomhörd av allt runstensknackande. Därför borde vi börja om t.ex. med asaläran och hoppas på en mer unison utveckling nästa gång. Detta skulle också medföra vissa andra fördelar. T.ex. blir det lättare att förstå varför dagarna heter som dom gör (t.ex. torsdag) samt varför det åskar.

  3. GRIS bör arbeta för en omfördelning av det statliga kulturbidraget till fördel för landsbygden och för det taktfulla konstarterna. Mönsterås Bluesdagar borde utvecklas till en musikfest med blues, jazz och tradjazz. Eftersom ett sådant arrangemang säkerligen skulle locka mängder av lyssnare till kommunen så skulle det kunna benämnas Mönsteråshoperan. Därmed borde också vara självklart att arrangemanget skulle få ett statsbidrag motsvarande det som nu ges till Operan i huvudstaden. För att ytterligare förstärka intäkterna kunde man kombinera folkfesten med diverse konstnärliga installationer och söka bidrag för dessa. Det kunde t.ex. vara dystert tomma ölburkar i kyrkparken eller några systemkassar som muntert gungar på vågorna i hamnen.

  4. Slutligen tycker jag att GRIS bör ta lärdom från Island där partiet ”Det bästa partiet” gick till val på löftet att efter valet inte bry sig om vad man lovade före valet. Därmed löser man också det problem som dagens regering fått sedan deras budget blivit nedröstad. När GRIS kommit till makten kan man rösta på vilken budget som helst. GRIS kör ändå sin egen linje.

  Flanören

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 15, 2014 kl. 1:52 e m

  Vi har misstänkt detta länge. Det finns en oerhört stor, men mestadels dold kompetens ute i stugorna, även i oväntade väderstreck. I ”Flanörens kommentarer ser vi prov väl fungerande mentala gåvor och en gedigen insikt i politiska och religiösa spörsmål. Flanörens påpekande och tips har en sådan tyngd att vi på intet vis kan negligera dessa, med hedern i behåll. Bloggen kommer noggrant att studera och analysera , men vi kan redan nu lova att mycket kommer att återfinnas i vårt manifest.

  Nog skall det ordna sig med en rejäl och välförtjänt politikerpension men vi tycker inte att bakfickan är någon lämplig plats i dessa tider av klåfingrighet och tjuvnad. Så länge man håller sig till GK är det riskfritt men utflykter till angränsande socknar kan vara riskabla.

  Journalisterna skall i sinom tid få sina fiskar varma . Dock inte alla. Eva Bergfast-Andersson och Bosse Åsefur går fria för vi är beroende av deras hjälp vid ” Hemma och Borta- hos” reportage.

  Religion är, som Flanören så klokt påpekar, en besvärlig hantering. Man kan citera den originelle och kontroversielle artisten Di Leva. ”Vem skall man tro på , tro på tro på när. Tro på när allt är så här”. Det är många Gudomliga gestalter som gör anspråk på makten .Bara i Luthers Fan- club finns ett antal falanger som anser sig ha monopol på den sanna läran och tycker att alla oliktänkande är idioter. Att påstå sig vara ”Kristi brud” är nog lite övermaga,tycker vi. Nåja, var och en blir salig på sin fason. Vi misstänker dock att många kommer att bli negativt överraskade efter sitt frånfälle .”Jaså, det var inte mer än så.” GRIS kommer efter sin seger i kommunal- och riksdagsvalet att behålla religionsfriheten men det kommer att betraktas som en merit att tillbedja den nye Statsministern. Vi gör en smärre justering i Matteus 22:39. GRIS version lyder. ” Älskar dig nästan lika mycket som mig själv”

  Förändring och förädling av Bluesfestivalen är en lysande ide. Ett utökat jazzande tilltalar oss i GRIS även om en och annan med brister i musikörat, tycker att Jazz är tradigt. Iden med installationer är bra men man förbättras ytterligare. Nya strömningar inom konsten förespråkar att betraktarna skall deltaga aktivt i skapande- processen. Detta skulle uppmuntras om även ölburkarnav vore fulla från början. Den Isländska modellen är suverän. Min hustru har nog alltid hävdat att jag är det bästa partiet men det ena goda förskjuter inte det andra. Island är ett trevligt land med en duktig förbundskapten i fotboll.. Utan lång halsduk, även om det vore befogat i rådande klimat.

  Bloggen har i detta nu lanserat en ny medarbetare, sign. ”Anders” som skall hålla koll på vår granne, Mönsterås. Vi skulle känna oss hedrade om även Flanören vill deltaga och dra ett antal goda strån till stacken. Flanörens uppgift skulle kunna vara att hålla ett vakande öga på grannsocknarna, västerut. Välkommen om viljan finns. Vi tar för givet att så är fallet.

  Då kommer vi så småningom att kunna tacka för engagemang, kompetens och utvecklingsbenägenhet.

  Med vänlig hälsning. Bo Von Bloghster( Bosse Bloggare, Statsministerkandidat)

  Gilla

  Svara
 • 3. Anders  |  december 15, 2014 kl. 4:39 e m

  Även jag vill gärna bidra med en liten kompletering till GRIS, i och för sig heltäckande och fullödiga valmanifest. Häromdagen intog jag ett Julbord på en mycket bra, andra klassen restaurang i söder. (Första klassens restauranger finns ju som alla vet bara i GK) Julbordet bestod som brukligt av ett stort antal delikatesser. Bland annat ett flertal olika sorters skinkor. En av dessa benämndes ”Selleriskinka”. Undertecknad utgick naturligtvis från att detta var ytterligare en variant på kryddning av den fantastiska julskinkan. Till min stora bestörtning kunde jag dock konstatera att skinkan BESTOD av selleri. Det var alltså ett surrogat! Lömskheten uppmärksammades och övriga gäster varnades naturligtvis av undertecknad i vederbörlig ordning.
  På samma sätt kan man om man är oförsiktig eller ouppmärksam serveras sojabiffar. Biff är enligt SAOL – benämningen på stekt skiva av filé eller innanlår av nötkreatur. Personligen anser jag att viss avvikelse kan accepteras t.ex. färsbiffar eller älgbiffar. Däremot är det en klart vilseledande marknadsföring att lansera biffar utan tillstymmelse till köttinnehåll.
  Matfusket är en viktig fråga för GRIS. Låt Grisen behålla ensamrätten till sina skinkor och därmed är saken biff. Vegetariska surrogatprodukter skall vara tydligt uppmärkta med just SURROGAT, gärna i form av en tydlig varningstriangel.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  december 15, 2014 kl. 7:04 e m

  Man blir stum. Av flera skäl. Bloggen står stum av beundran inför den klarsyn och vederhäftighet som uppvisas i bloggkommentarerna. Vi känner stor belåtenhet med, men också en portion stolthet över, att GRIS åsikter griper kring sig i allt vidare kretsar. Att GRIS är framtiden blir uppenbart för allt fler medborgare.
  Vi står också stumma inför de skändligheter som vännen Anders blivit utsatt för. ” Selleriskinka”! Blotta ordet luktar tukthus och långt fängsligt förvar. Hur kan man inom restaurangnäringen vara så samvetslös att man med osunda metoder försöker lura i oskyldiga gäster hälsovådlig kost. Detta måste få ett slut och vi vill berömma Anders för den vakenhet och civilkurage han ådagalagt i detta ärende.
  Selleriskinka! Man ryser. Vi har tidigare kommit i kontakt med begreppet ” Cellulitskinkor och det är obehagligt nog, men detta är långt värre.
  Bekämpa vegetariska falsarier och lyft fram den äkta animaliska, dallrande skinkan. Aptitliga, välformade skinkor bör hållas högt.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: