”The Batras”

december 23, 2014 at 7:15 f m Lämna en kommentar

Vi brukar fundera på hur en man som Rowan Atkinson (Mr Bean) har det på ”fritiden”. Hur blir han bemött på bättre privata tillställningar? Blir han tagen på allvar om han blandar sig i seriösa politiska diskussioner? Vi tror nog att han har svårt att skaka av sig sin yrkesroll. Det finns fler. John Cleese, Robert Gustavsson, Henrik Dorsin förväntas nog i kraft av sitt ämbete vara roliga, även privat.

Vi erinrar oss ett uttalande från revymakaren och kåsören Kar de Mumma, son till legendaren Hasse Z och far till inte helt okände Carl Z. Kar de Mumma var bjuden på fest till personer som han kände helt ytligt. Hans bordsdam vänder sig till honom och spörjer: ”Vad är klockan?”  ”Halv tolv” svarar KdM helt sanningsenligt, varpå damen skrattar ganska högljutt. Hon var så inställd på att KdM skulle leverera något kvickt och lustigt så hon skrattade för säkerhets skull, för att inte visa att hon inte begrep lustigheten, som inte existerade.

Kända humorister har det kanske inte så roligt ibland.

Nu har vi en annan komiker att fundera på; David Batra. Om det vill sig väl, eller illa, beroende på inställning, så står han kanske i en framtid vid statsminister Anna Kinberg Batras sida på statsbesök, eller annat som hör ämbetet till. Har USA:s president sett ”Parlamentet” eller ”Kvarteret Skatan”? Man kan ställa samma fråga, beträffande Putin, Angela Merkel m.fl..  Om så är fallet, kan de då ta detta statsminister-par på allvar?

David Batra är säkert ingen dumskalle och betraktas av många som en begåvad ståuppare och komiker. Han är inte bloggens favorit men han är uthärdlig. En liten trevlig, rolig indier. Detta är inget negativt att vara indier även om en del landsmän har en egendomlig, nedlåtande kvinnosyn. Det tror vi inte att David har och skulle så vara fallet så har han nog hoppat i galen tunna. Anna kör han nog inga räta fåror med.

Vi får se om de övriga i alliansen klarar den manövern.

Skulle Anna misslyckas i sin politiska karriär kanske rubriken ovan kan komma till nytta. Stå-upp artisterna ”The Batras” kanske kan åka kring i Parkerna och visa upp sig. Lite komiska, var och en på sitt sätt.

Entry filed under: Kultur, Politik och samhälle. Tags: , , , , , .

I väntans och våndans tider God jul i år igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: