Rekordsnabbt

december 31, 2014 at 2:41 e m Lämna en kommentar

Vi har fått ett litet livstecken från Allvarlige Alvar. Det gläder oss.
Kan du hugga en gran idag? Denna fråga, som egentligen var en order, ställdes dagen innan julafton. ”Det är inte så noga hur den ser ut, bara det är en gran”. Jag kan ibland ha synpunkter på min kära hustru, oftast positiva, och en utomordentlig trevlig egenskap är att hon inte är så petig med julgranens utseende. I år hade jag varit förutseende och sett ut en gran några dagar i förväg. Ett hyggligt exemplar som kunde röjas bort utan att jag gjorde våld på min strävan att aldrig hugga en gran som bör stå kvar av skogliga skäl.
”Men va i hel…e!” Där min gran stod fanns nu bara en stubbe kvar. Någon klåfingrig snåljåp hade lagt beslag på min julgran. Allemansrätten är en trevlig företeelse men tyvärr har man feltolkat densamma och tror att den även innefattar rätten att hugga sig en julgran på annans mark. ”Ja men en gran är väl inte så farligt. Det får dom väl stå ut med de snåla bonndjävlarna.” En gran skulle vi kunna stå ut med men 10-20 skapar luckor i det framtida bestånd som skulle blivit massaved till bruket, och i slutänden sågtimmer. Vem är det som är snål? Är det inte den som inte har råd att köpa sig en gran av de försäljare som har denna kommers som en del av sin verksamhet? ”Ja men det är så trevligt för barnen att få komma ut i skogen och vara med och hämta hem granen.” Gärna för mig, men då får man se till att det sker på mark där de har tillstånd.
Jag hittar till slut en gran, som i alla fall var grön, och med hustruns trösterika ord ringande i öronen, ”Det är inte så noga” faller den till marken för fogsvansen.
Nja. Den var inte snygg, men med ljusslinga och lite kulor i grenen blev det hyggligt. Tyckte vi då.
Vi tillbringade julafton hos vår välartade son och hans charmanta flickvän som var påfallande tjock om magen. Med klapparna i famnen stiger vi in och efter sedvanliga artighetsbetygelser får vi syn på ett veritabelt underverk, en julgran så in i helvete perfekt att man inte ens vid intensiv skärskådan skulle ha hittat ett barr som satt fel. Fullständigt symmetriskt och så tätt mellan grenvarven att man kan misstänka en mager ståndort. Helt perfekt. Grenvinkel, vidd, storlek etc. Fantastiskt!
Vi skall ha gäster i nyår, så i dag åkte grandj…..n ut. ”Vi kan inte visa den för folk.”
Lite tidigt kanske, men hellre det än en raskning på vårvintern.

Entry filed under: Allvarlige Alvar. Tags: , , , .

Bloduppfriskning Nyårsform och passform

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2014
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: