Nyårsform och passform

januari 3, 2015 at 6:52 e m Lämna en kommentar

Nyårsafton. Våra välartade gäster anländer pö om pö på utsatt tid. Flaskor och blommor överräcks. Hustrun tar hand om blommorna och snart är vi mogna att sitta ner med ett glas skumpa. Då upptäcker jag att gästerna fastnat i hallen och står och stirrar i vad jag tolkade som stum beundran.  På vad? Någon Kirschsteiger-inspirerad installation eller dekoration? Nix. Någon oljemålning av R-I K som de inte sett förut? Nix. Nu märker jag att blickarna riktats mot min fortfarande hyggligt symmetrisk kropp.  Det visar sig att de beundrar, inte bara min lekamen, utan framför allt min konfirmationskostym som efter 55 år fortfarande är sitter perfekt och inte kan uppvisa den minsta skavank.

Vart vill jag komma med detta. Skryta med hur snygg jag är? Behövs inte, det vet redan alla. Tala om vilken vidrigt snål människa jag är som inte köper nya kläder? Inte alls. Det har inhandlats ett och annat i klädväg under årens lopp men det har ganska fort dumpats i Emmaus container. Varför?  Svar; Urusel kvalitet och så har det blivit omodernt!

Hela mänskligheten är grundlurad av samvetslösa klädnasare. Ett par byxor är inte gjorda för att tåla tvätt och så ändrar man på någon liten detalj så att plagget inte längre motsvarar det aktuella modet.

Bloggen har lösningen. Köp kvalitet med tidlös design! En Trenchcoat har alltid sett likadan ut. På en klassisk lodenrock kan man inte se den minsta skillnad på en från 1940 och en från dags dato. Den är fortfarande ”modern” och funktionell tack vare yppersta kvalitet. En Engelsk oljerock är slitstark och tidlös, och en tweedkavaj blir aldrig ”ute”. Samma sak med min marinblåa konfirmationskostym i superb kvalitét.

Så kan man väl inte gå klädd? Det kan man visst, om man äger god smak och ett gott omdöme och en så pass välfylld plånbok att man kan köpa kvalitet.  Denna extra utgift får man hundrafalt igen genom obegränsad livslängd. På plaggen. När det gäller kläder och Whiskey blir det i längden billigast att köpa dyrt.

Passar inte galoscherna så köp kavajer och skjortor av indisk bomull och annat skit och känn er grundlurade när de skrynkliga och krympta till barnstorlek plockas ut ur tvättmaskinen. Köper ni Talisman så blir det på sikt dyrare än Highland Park eftersom sjukvård inte är gratis.

Nu hänger kostymen på plats igen och väntar på någon begravning eller annat högtidligt.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , , , .

Rekordsnabbt Sex och samlevnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2015
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: