Storvilt

januari 24, 2015 at 11:48 e m Lämna en kommentar

En braskande nyhet i finansvärlden har bäring på vår grann- och vänort Mönsterås. En industrimagnat i den tyngre viktklassen framlevde en del av sin barn- och ungdom i Mönsterås, för att sedermera avancera till näringslivstoppen. Om det var uppväxten i Mönsterås eller släktförhållanden, alternativt personliga kvalifikationer som möjliggjorde den resan undandrar sig vår bedömning. Förmodligen handlar det om en kombination.
Vi pratar naturligtvis om Sverker Martin-Löf. Denne man har i dagarna lämnat alla tunga uppdrag i en mängd betydelsefulla bolag. Enligt egen utsago på eget initiativ, enligt andra handlar det om silkessnöret.
Vad är det då som läggs denne man till last? Jo han lär ha använt SCA:s flyg och därmed aktieägarnas penningar för privata jaktresor. Jakt är trevligt men man kanske skall stå för fiolerna själv. Det gör vi på den lite mera allmogeartade jaktstigen. Det smäller lite högre rent moraliskt.
Är vi inte helt felunderrättade har industrimagnaten jagat ripor ihop med en man som vi känner och som också har sitt ursprung i Mönsterås. Vi hoppas att det inte är denna kontakt som lett Sverker Martin-Löv fel på moralens krokiga stig.
Vi bringar en strof ur en gammal hit av Peter Seeger i åtanke: ”When will they ever learn.”
Då är det mera hedervärt att göra som Carl Bildt, som nyttjade regeringens plan för att smuggla ut en dödsdömd yngling ur Afghanistan. Men vem vet. Kanske hjälpte Sverker M-L någon stackars frusen Lapp att komma ner från Härjedals-fjällen till lite sydligare och trivsammare breddgrader, nu när planet ändå gick för att hämta en glömd plånbok.

Entry filed under: Betraktelser, Ekonomi och näringsliv. Tags: , , , , , , , , .

Pärlor från musikarkivet Novus-nervositet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2015
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: