Nej, nu djävlar…

februari 8, 2015 at 12:32 e m 4 kommentarer

Det finns en gräns hur mycket idioti vi skall behöva tåla, och nu är gränsen nådd. Bloggen har åtskilliga gånger vädrat sitt missnöje med EU. Inte med EU som en fredsbevarande företeelse (förhoppningsvis), utan med det gäng klåfingriga byråkrater som skall peta i allt, även det som de inte har med att göra.
Nu senast gäller det snuset, igen. Efter en miss vid omröstning beträffande tobaksdirektiven får Sverige inte ange på förpackningen vilken smak snuset har. (Notera att bloggen inte snusar och följaktligen inte kan beskyllas för att driva egna intressen.) Vad i helvete har EU med detta att göra? Carl Schlyter (MP) skyller på missförstånd och tycker att vi kan märka vårt snus ändå. Det var intressant. Var går gränsen för brott mot EU:s direktiv? Vi kanske fortsättningsvis, rättmätigt, kan strunta även i EU:s synpunkter när det gäller vargjakt, morkullor etc. För helvete svenska delegater. Håll er vakna när det drar ihop sig till beslut nästa gång.
Att idioti härstammar från EU är inte så förvånande. Inte heller nästa blodtryckshöjares ursprung. Öländska intressenter vill döpa om ”Kalmarsund” till ”Ölandsund”. Har vi förstått saken rätt så har denna del av Östersjön haft beteckningen ”Kalmar sund” sedan 1000-talet. Detta vatten skall heta Kalmarsund ytterligare 1000 år, minst. Det skall GK-bloggen och ”GRIS” se till.
Vi lägger bekämpning av detta obegåvade förslag till vårt valmanifest. Efter vår seger 2018 är saken klar för all framtid. Skulle onda krafter hinna verkställa ett namnbyte innan dess, river vi upp beslutet och fängslar uppviglarna. Observera att vi inte driver denna fråga för att stryka Kalmar och Kalmariterna medhårs. Det vore oss främmande. Det handlar om respekt för historia och tradition.
Det vore intressant att höra Mönsteråsbloggens synpunkt på förslaget till denna historiska våldtäkt.
När detta skrivs är det torsdag morgon och vi har tagit del av ”Mönsteråssidan” I Barometern. Vi läser också denna skrift, för att kunna jämföra deras nyhetsbevakning med vårt egna GK-organ, ”Termometern” En artikel författad av Eva Bergquist Andersson, (Som kanske är släkt med vår egen Eva Bergfast-A) handlar om ”öppen förskola” som tillfälligt flyttat in i ”Kuggåskyrkan”. Föräldrar till barnen reagerar över korset och altaret i lokalen. Rubriken lyder: ”Altare och kors går inte hem hos alla föräldrar”. Eftersom det är frivilligt för kommunen att ha ”öppen förskola” borde rubriken varit: ”Föräldrar kan gå hem från altare och kors, om det inte passar.” Petitesser och trams. När GRIS kommer till makten skall vi lagstifta om äkta religionsfrihet. Man skall få tro på vad fan man vill. Eller inte tro. Alla medborgare i GK skall omfattas av ett heltäckande tros-skydd.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , , , , , , , , , .

Feminina över- och föregångare Det var inte bättre förr. Det var mycket bättre.

4 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  februari 9, 2015 kl. 9:04 f m

  Namnet Kalmarsund fanns redan före staden Kalmar. På en runsten från 1000-talet står det: ”Amund reste denna sten efter sin son Runulv och efter Rin, sin broder. Han blev dräpt ute i Kalmarsund då de foro från Skåne. Eskil ristade dessa runor”. Ska nog ta upp ämnet inom kort. Självklart ska det fortsätta heta Kalmarsund. Kalm syftar alltså inte på staden Kalmar, utan lär betyda ”grund”.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 9, 2015 kl. 5:58 e m

  Tack för detta klarläggande. Skönt att ha dig med i kampen mot stolligheterna. De gamla namnen låter intressanta. Gamla klassiker som ex. Osvald, Guttmund, Vitalis har hamnat lite i skymundan och ersatts av Lucas, William , Oskar.m.fl.
  Amund, Runulv och Rin vore kanske nya fräscha alternativ.

  Gilla

  Svara
 • 3. Flanören  |  februari 9, 2015 kl. 8:58 e m

  Som snusare sedan drygt 50 år försöker jag att se positivt på de nya reglerna om märkning av snus. Det blir ju riktigt spännande att inhandla en dosa i framtiden. Ungefär som en skraplott. Har man otur så blir det en dosa med mintsmak. Högsta vinsten blir en Göteborg Rapé.
  Såg förresten att Sverige fått snubbor från FN:s råd för mänskliga rättigheter. Inte visste jag att vårt kära fosterland och dito vatten har sjunkit så djupt att t.o.m. länder som Etiopien, Kina, Pakistan, Saudiarabien, Ryssland, Bolivia och Cuba får gråtattacker när de ser hur vi hanterar de mänskliga rättigheterna.
  Hoppas att Löfven skickar en eller flera ministrar till dessa länder för att studera och lära.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 9, 2015 kl. 9:38 e m

  Även bloggen har ett förflutet som snusare och rökare. Tyvärr slutade jag i mitt oförstånd för ett stort antal år sedan Det var dumt, för snus och en pipa tobak var förbaskat gott. Nu vill jag inte börja igen för då tror omgivningen att jag har dålig karaktär. Det har jag inte. Möjligtvis när det gäller whiskey och kvinnor. Snus med mint fanns inte under min aktiva tid, vad jag kan minnas. Det låter vidrigt. Än värre vore det med mink-smak. Jag var med en gång när Allvarlige Alvar flådde en mink, och det luktade satan.. Det är bäst att tillägga att det var en vildmink och inte en farmad, annars får väl Alvar besök av aktivister som skall skipa rättvisa. .
  Att vårt kära fosterland slarvat med de mänskliga rättigheterna, har gått Bloggen förbi. Det låter illavarslande. Det är illa nog att vårt fostervatten är utsatt för attack. Jag tänker inte på ubåtar i Stockholms skärgård utan förslaget om namnbyte på Kalmarsund

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: