Vanliga veckan

februari 17, 2015 at 9:33 e m Lämna en kommentar

Gud så skönt! Vänliga veckan är slut och allt är som vanligt igen.
Vi har Googlat lite om ”vänliga veckan”. Ursprunget lär vara en trafikräknare som 1946 såg 12 personer som log, 15 som såg vänliga ut och 8569 om såg ut som om de var på väg till sin egen begravning. En man vid namn Harry Lindqvist drog igång Vänliga veckan, som fortlevde tills millennieskiftet då den lades ned, för att återuppstå 2014. (Jämfört med dagens trafikanter verkade man trots allt varit ganska nöjda på 40-talet).
Vi står lite frågande inför detta med veckor och dagar som skall framlevas till åminnelse av något. Det kan vara ”Vänliga veckan” men också Kanelbullens dag, Dansbandens dag, Tulpanens dag, Alla hjärtans dag, Våffeldagen, Mors dag, Barnens dag, Gräddtårtans dag, Gamla vänners dag, Världsstickardagen, Fettisdagen, Sjusovardagen, Vänsterhäntas dag, Internationella toalettdagen, Världshejardagen, Kladdkakans dag…….
Nu tror ni att jag skojar. Tyvärr inte. Och det finns mer: Mors dag, Internationella kvinnodagen, Frufridagen, Internationella vaginadagen, Internationella dagen för bekämpning av våld mot kvinnor Internationella dagen för modersmål, Luciadagen mm.
Klar kvinnlig dominans. Mot detta skall ställas en enda sketen dag för oss män; ”Fars dag” 9/11.
Man blir lite trött på denna könsdiskriminering och ”mätt” på alla dessa dagar som skall ”firas”. Fira är kanske inte rätt ord. Vi tänker då på ex. 1maj som är Folknykterhetens dag. Då är det väl lite olämpligt att ”fira” enligt gängse språkbruk.
Som det nu är så finns det nästan en ”dag” för varje datum under året. Det blir lite jobbigt med någon eller något varje dag så en lösning vore att slå ihop olika kategorier. Ex. Mor och Fars dag. På köpet bringas då också Morfar i åtanke, eller Farmor om man så vill. Är man lite generös med stavningen kan ”Internationella vaginadagen” bakas ihop med ”fettisdagen”. ”Kladdkakans dag” kan också vara ett alternativ. ”Vänsterhäntas dag” och ”våffeldagen” erbjuder också en möjlighet till dubblering.
Nej, bort med detta trams, eller inför flera dagar så att alla kan känna sig delaktiga och uppmärksammade. Vi skall här ge exempel på sådant och sådana som borde uppmärksammas så att ingen skall känna sig diskriminerad och kränkt: ”Låghalta symaskinsagenters dag, Internationella näshårsdagen, De skendräktigas dag, Sillmjölkens dag, Internationella vanbattingsdagen, Vanföra svärföräldrars dag, Mytomandagen, Veteran- kleptomandagen, Pensionerade enduroförares dag, De kränktas dag …………………………. Nej, fy fan. Det finns hur mycket som helst. Det går inte att skipa rättvisa, alla kan inte bli nöjda.
Vi gör så här istället. När GRIS kommer till makten så försvinner alla veckor och dagar, kvar blir bara ”Fars Dag”. (Ja veckor och dagar tas naturligtvis inte bort, utan funktionen enligt ovan slopas.) Detta kan med fördel manifesteras genom införande av en, ”Dag-slopar-dag”

Entry filed under: Diverse. Tags: , , .

Galanta, galna Galor Hundpsyko-ologiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: