Kackel i stugan

februari 24, 2015 at 7:32 e m Lämna en kommentar

Bloggen besöker Öland i undantagsfall. Inte frivilligt, men ibland händer det att Blogg. red. får order uppifrån, om att vi skall besöka något musikarrangemang på ön. Det kan för all del vara ganska trevligt, om det är bra musik. Det är det ibland, på något som heter ”Kackelstugan”, som ligger i jämnhöjd med Halltorp, österut. Problemet är att publikkapaciteten är begränsad, varför man måste vara ute i god tid. Och det är man sällan. Som sagt. Ganska trivsamt. Det är inte Ölänningarna som dominerar bland publiken utan de flesta är personer som beställer ”rekmackor”. Dialekten antyder Stockholmskt ursprung. Bloggen äter inte räkmackor så gärna, efter att ha intagit ett antal på ett näringsställe på fastlandet där man också bjuder på musik, sommartid. Inget fel på brödet men räkorna lyser med sin frånvaro. En brödskiva täcks av ett stort salladsblad och några små ynka räkor ligger och känner sig vilsna och ensamma i ett hörn. Vi tror nog att en skärpning skulle vara gynnsamt för publiktillströmningen.

Åter till Kackelstugan. Har vi förstått saken rätt så handlar det om ett gammalt hönshus som gjorts om till matställe och musikestrad. Ganska innovativt, och som tidigare sagt, trivsamt.

Nu var det egentligen inte detta det skulle handla om i dag, utan ”Kackel-frugan”. Nu ber vi läsarna nogsamt notera att detta inte är riktat åt något speciellt håll utan det gäller generellt för flertalet kvinnor. Vi påstår inte att detta är något som orsakar stort lidande och vånda, men frågan tål att ”lyftas” (Nästa gång jag hör någon bruka detta vidriga uttryck blir jag våldsam)

Kvinnor har en egendomlig vana att forma om det mesta till frågor. Vi skall ge några exempel som ni säkert känner igen. Antingen som mottagare, eller leverantör.

En skåpsdörr står öppen. ”Har vi automatiska dörrstängare här i huset?” Detta istället för. ”Kan du stänga dörren”.

”Jaha. Det blir väl jag som får gå och hämta tidningen, som vanligt?” Varför inte: ”I dag hämtar du säkert tidningen min lille duktige make.

Varför är det aldrig någon som hänger upp sina kläder? Varför är det bara jag som skall gå och plocka upp? ”  ”Det vore bra om ni hängde upp kläderna på krokarna i hallen”

”Varför släpper du in hunden med skitiga tassar på mina rentvättade vita mattor? Det tog mig en hel dag att få dem rena. Gud så otacksamt. Jag känner mig som en oavlönad piga som sliter häcken av mig. ”Det skall naturligtvis låta så här istället: ” Bind din lilla älskade stövare på hallmattan så skall matte torka av de små smutsiga tassarna så kan Steja sedan jaga katten på de grön-grå-bruna mattorna”

Så här kunde man hålla på länge, men vi gör inte det, utan avslutar med det alla värsta.

”I kväll lagar väl du mat eftersom jag har jobbat hela dagen. Du har ju bara gått hemma och haft det bra”?   Detta är grovt tjänstefel och en skymf mot en utarbetad make. Nej, i ett harmoniskt, väl fungerande förhållande låtar det naturligtvis så här: ”Nu min lille älskade, trötta gubbe går du och lägger dig framför TV, så kommer jag med kvällsmat och en kall pilsner.”

Så skall det låta!

En parantes. Det finns mycket här i världen som är korkat. Dock inte här i GK. Här är det mesta bra på alla sätt. Men viss. Några små skönhetsfläckar finns och delar av dessa har vi presenterat i vårt valmanifest. Det kommer mera, och lösningar på problemen.

Ett av de värsta, eller bästa, exemplen på elakartat förståndshandikapp är att placera vita mattor på golvet i ett hem som används för normala göromål. Jag kan tänka mig vita mattor på ex. ett museum innanför avspärrningar som man inte får beträda. Men, i ett hem på landet? Med hundar, skitiga skor och en kattdjävel som av outgrundlig anledning undgått en hagelsvärm.

Det kommer att ligga vita mattor på museer i framtiden, som ett sorgligt bevis på hur dum man kunde vara i början på 2000-talet.

En funktionell matta kan med fördel vara kamouflagemönstrad. ”En matta är väl inte ren bara för att skiten inte syns” är en kommentar jag hört till leda. Jag ställer en motfråga: Är mattan lortig bara för att man kan se ett litet tassavtryck i den vita ludden. Naturligtvis inte.

Här finns mycket att göra, men det tar vi en annan gång. Fick vi män ta hand om hem och hushåll så skulle vi klara ans och rykt på halva tiden. Detta kräver naturligtvis en motprestation i form av kvinnlig vedhuggning, snöskottning, grovsnickeri, gräsklippar-reparationer mm. Det krävs också att hon ersätter husse i skogen och fryser i hans ställe på kalla pass understövarjakten på räv och hare, medan maken går hemma i stugvärmen och har det bra.

Bloggen återkommer med förslag på geniala innovationer och förbättringar som kommer kvinnorna att framstå som enfaldiga bakåtsträvar som arbetar helt i onödan.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: .

Hundpsyko-ologiskt Skolexempel av skilda slag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: