Fortsättning?

april 2, 2015 at 10:59 e m Lämna en kommentar

Ibland har vi lekt med tanken att avsluta bloggandet. Statistiken skvallrar om att antalet läsarna ligger under 100000/dag och kommentarerna är få. Innebär bloggandet att vi spiller krut på döda hökar

I våra mörka stunder av tvivel tröstar vi oss med att det trots allt finns ett litet antal pålitliga läsare som kommer med kloka kommentarer: Anders, Flanören, Jonny och Edvin, m.fl. Tack för detta. Det håller lågan brinnande.

Behövs GK:s röst? Behövs GRIS politik?

Efter ett antal månader med nuvarande regering blir svaret ett reservationslöst, rungande: Ja!!

Löfvén och kompani har lyckats med konststycket att leverera tre vallöftesbrott/vecka och ett snabbt överslag ger vid handen att innan valet 2018 har man minst 1500 svikna vallöften på samvetet. Vi är inte gnälliga men vi tycker att det är i mesta laget. Margot Wallström, som en gång i tiden sågs som socialdemokratins frälsare, har gjort sig ovän med i stort sett hela omvärlden och har förvandlats till en lite förskrämd, grå mus. Samma gäller Magdalena, som i opposition, utan ansvar för finanserna, ingav ett visst förtroende. Nu är det mest svammel och hattande. 

I detta läge vore det ett svek mot GK, socknen, länet, riket, omvärlden, om Bloggen och GRIS kastade in handduken. Vi måste kämpa på, och vrida det skeva i rätt position och gjuta mod i en vankelmodig befolkning.

Vi har erfarit att våra visdomsord börja spridas i randområden som är i speciellt stort behov av hjälp och stöd. Vi nämner inte Valle Mört och H…….o eftersom de då skulle känna sig utpekade. Men enligt rykte har läskunnigheten och datatrafik gripit kring sig även i detta oväntade väderstreck.

Än mer oväntat är att bloggen, enligt rykte, har ny läsare i södra delarna av Sverige.  Vi tänker här på en person med det kuriösa namnet Bengt-Folke, en från grannorten Mönsterås härstammande individ, om framlevt större delen av sitt overksamma liv i Skåne. Vi skulle välkomna en kommentar och rapport från dessa Gudsförgätna breddgrader. Detta för att vi i GK skall kunna glädja oss åt det faktum att vi har det så oerhört mycket bättre.

Vi hälsar dessa bägge nya välkomna. (Nu är vi snart uppe i ca dussinet trogna läsare).

Det drar ihop sig till påsk med ägg, sill, lamm och en erinran om att tortyr var vanligt även för ett par tusen år sedan. Apropå sill så berättar dagens tidning om en familj i Fliseryd som inhandlat en burk inlagd strömming, som gick ut i januari. Att strömmingen ”går till ”har vi hört talas om. Ut är lite ovanligare. ”Vad hade hänt om vi ätit fisken?” undrar Fliseryds-bon lite uppbragt. Förmodligen inte ett smack. Kan man äta utan obehag så är den säkert inte hälsovådlig. Mat som är otjänlig brukar smaka illa. Vi tänker här på ex. surströmming, ruccolasallad, hamburgare och kebab.

Glad Påsk!

 

Entry filed under: Mat och Gastronomi, Politik och samhälle. Tags: , , , , , , , .

Sex, smisk och pisk Sex och skörlevnad – Lill-Gull, Del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2015
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: