Pärlor från musikarkivet

april 14, 2015 at 9:08 e m Lämna en kommentar

Det kan kanske vara läge för lite musik som omväxling till sex och snusk.

Musik är trevligt och berikar tillvaron. I synnerhet ”Live-musik”. Att se och höra favoriterna i verkliga livet är lite extra, även om avstånden från åskådarplats blir långa och volymen ofta smärtsam hög. Men är musiken bra och öronpropparna på plats, så går det bra(Det är ganska fånigt att man skall behöva stoppa vadd i öronen. Det vore rationellare att sänka ljudet.)

Tyvärr hann de gamla mästarna gå ur tiden innan det bjöds på möjlighet till rationell förflyttning till de stora arenorna, för en gosse från landet. Nåja, vi lyssnade på Woody Hermanstorband i Oskarshamn, på 60-talet, men Blakey och Miles hade aldrig vägarna förbi.

På senare tid har vi blivit mer mobila och kunnat avverka en del gamla favoriter, men några återstår. Jag har målsättningen att skjuta på hädanfärden tills jag sett Van Morrison live. Clapton skulle också duga, även om han gjort en del tveksamt på senare tid

I dag tar vi Van the Man”. En säregen och lite egensinnig irländare som definitivt tillhör Top10. Lyssna på ett av hans gamla bravurnummer Moondance. Som bonus hör vi än en gång, Candy Dulfer. Håll också ett öga och öra på den kvinnliga vokalisten, som jag tror heter Kitty Kasoon. Varför skall man hålla ett öga på damen ifråga? Musiker, sångare, artister rör sig mestadels i takt med musiken. En del gör det i otakt, och det kan upplevas som irriterande. Det vore bättre att de stod stilla. Denna dam rör sig definitivt i samklang med musiken och så sjunger hon inte så oävet även om man kan hitta någon liten, liten dissonans om man är finkänslig, men det är vi inte. Man brukar snacka om sväng och gung. Detta svänger rent makalöst.

Trycker du här kommer och en lite lugnare vacker irländsk visaRagland Rood, med Van uppbackad av ”The Chiftains”. Bildkvalitén är lite dålig, men musiken är så mycket bättre.

 

Entry filed under: Musik. Tags: , , , .

Sex och skörlevnad – Lill-Gull, Del 2 Snusförnuftigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2015
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: