Snusförnuftigt?

april 20, 2015 at 8:07 e m Lämna en kommentar

Vi har tills nu trott att EU-byråkraterna hade monopol på den mest avancerade idiotin, men nu verkar de fått konkurrens inom rikets gränser. Det handlat om ett antal låga pannor av röd-grön kulör i Uppsalatrakten. Inget ont om Uppsala i övrigt. Där finns mycket trevligt folk.

Vad vill då dessa vildhjärnor. Ja ni har säkert redan sett och hört. Man vill förbjuda snuslukt i landstingets miljöer. Ni har säkert också gjort samma reflektion som bloggen: Vad gör vi med personal som luktar fot- och armsvett?  Skall en storkonsument av vitlök ha sparken? Skall samma öde drabba någon med ofrivilliga vädersläppningar? Urinläckage? Listan kan göras lång.

Nu opponerar sig kanske någon och replikerar att en del av ovanstående är sådant som vederbörande inte rår över. Jaså? Om bristande matkultur gör att man stoppar i sig bönor, rå lök, ruccolasallad och annat som ger okontrollerad jäsning i vommen så är det väl självförvållat. Ät kött och fisk så håller sig peristaltiken i schack. Feta såser är också en hälsokur.

Armsvett kan bekämpas med god hygien, likaså fotsvett. Skulle fotsvetten vara av sjuklig art kan den hållas i strama tyglar genom lämpliga skor. Icke dessa förbannade sandaler.

Storkonsumenter av vitlök visar sådan hänsynslöshet mot omgivningen att endast en tids eftertanke på tukthus kan vara aktuellt.

Nej ni Rödgröna i Uppsala. Dra inte ett löjets skimmer över politik och politiker. Dra er istället tillbaka och skäms över ett sällsynt obegåvat tilltag.

Det skall tilläggas att bloggen inte snusar. Vi talar således inte i egen sak. Vi värnar bara sunt förnuft och en rimlig grad av personlig frihet, i vilken miljö det vara må.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , , .

Pärlor från musikarkivet Sex och skörlevnad: Manfred del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2015
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: