Gris går i graven

juni 25, 2015 at 10:07 e m Lämna en kommentar

Rubriken kanske väcker förhoppning bland veganer och djurrättsaktivister som nu hoppas att ett av våra mest omtyckta husdjur skall få självdö av ålder, och få en hederlig begravning istället för att få sin ändalykt på julbordet. Vi måste göra dessa vilsegångna individer besvikna och istället meddela att det är vår politiska organisation ”GRIS” som går i graven.

Nu hör vi hur man flämtar till i stugorna, och hur man hulkande går in i en djup depression. ”Det får inte vara sant! Nu rasar vår politiska tillvaro samman. Lägg ner de andra partierna, men inte GRIS!”

Lugn. GRIS lever vidare, men under nygammal beteckning. När vi startade upp vår enastående framgångsrika politiska verksamhet gjorde vi det under beteckningen ”Centrala Nöjdhetspartiet, CNP”. Vi bytte sedan till ”Grön Ansamling”, för att efter valsedel-debaclet anta namnet GRIS. (Grön revansch i samhället).

Varför namnbyte? Det är lite trendigt att ändra. Exempelvis blev Högern Moderaterna och Bondeförbundet blev Centern. Vi vill inte vara sämre, och det är vi inte. Tvärt om. Vi är oändligt mycket bättre. Vi vill inte heller att våra fåtaliga meningsmotståndare skall få möjlighet till billiga poäng i stil med: ”Svinen i GRIS” etc.

Varför då CNP igen? Vi är fortfarande höggradigt nöjda, men CNP skall nu uttydas: ”Centrala Nöjespartiet”. Politik skall vara roligt, kul, häftigt, skojfriskt eller vad ni vill. Hur är det idag? Hur kul är Stefan Löfven? Vem drar på smilbanden när man ser Åsa Romson? När man hör henne blir det ännu dystrare. Batra kan vara lite komisk. Nu menar vi inte David, för det är kanske vanskligt att tycka att han är komisk med tanke på hans etniska bakgrund. Man får ju inte skämta om glada kineser i dessa tider så även indisk bakgrund bör behandlas med respekt. Nej, det är Anna Kinberg-Batra som är lite skrattretande. Inte så lite, kanske.

Det skall vara in i helvete roligt att vara med i CNP. Bara skoj och trivsel. Inget elände och besvärliga frågor. Bara bra. Hela tiden, överallt.

Nu skall ni inte missförstå. Vårt politiska manifest ligger fast, och vilar på orubblig saklig och allvarsam grund. Inget tjafs och trams om den saken, men vi skall ha roligt när vi driver våra frågor. Bara glada miner även när vi hanterar sådant som innebär förbud och beskuren personlig frihet. Ja inte för oss i det politiska toppskiktet, utan för vanligt folk. Men skoj ska vi ha allihopa.

För er som, mot förmodan, har missat vårt valmanifest presenterar vi nästa gång en lista över frågor som vi skall driva, och sådant som skall förbjudas.

Se med spänning fram mot vårt nygamla valmanifest.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , .

Djuriska tankegångar Tack, Ulf Wickbom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2015
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: