BB is back!

september 13, 2015 at 9:58 e m Lämna en kommentar

Här syftar vi inte på BB King, som tyvärr gått ur tiden. ”The thrill is gone.”
Nej, det handlar om Bosse Bloggare, som varit anmärkningsvärt tyst en längre tid. Till glädje för ett fåtal, med sviktande omdöme, men sörjd och saknad av den stora massan som suktar efter nyheter och anvisning om färdriktning i politiska, sociala och sexuella spörsmål.
Varför denna tystnad?
Högsommar och ett diskret muller hörs i fjärran. ”Man skulle kanske koppla ur datamaskinen om åskan kommer närmre. Äsch, det reder sig nog.” Det gjorde det inte. Min utomordentligt duktige och hjälpsamma support har slitit sitt hår i förtvivlan utan att lyckas skaka liv i den kraschade datorn. En ny införskaffades, och nu, efter sega och tidskrävande uppgraderingar ser det ut att fungera.
Vad har hänt sen sist? Inte så mycket. Vi gladdes, aningen förhastat, åt en rubrik i tidningarna: ”Nu släpps Haga-mannen ut i frihet”. Vi med några år på nacken minns reportage i veckopressen som handlade om Haga-sessorna och Lillprinsen, så vi trodde för en stund att vår Monark äntligen skulle abdikera och få ett liv i frihet med kaffeflickor, älgjakt och Silvia. Så var inte fallet. Det handlade om en betydligt fulare fisk.
Kalmar FF går kräftgång i tabellen och ett friidrotts-VM avverkades utan svensk medaljskörd. Det starkaste minnet är en rubrik i Barometern-OT. ”Abeba Aregawi fick ont i finalen”. Vi trodde oss ha vissa anatomiska kunskaper men var på människokroppen finalen sitter är oss obekant. Kan det ha med ryggslutet att göra?
Det är Pridefestival-tider och varje ort med självaktning skall numera vara lite regnbågsfärgad. Vi ser fram mot parader i såväl Glahytt som Knippefloe.
Apropå det sexuella så har vi fått recensioner beträffande Lill-Gulls memoarer. En trevlig ung dam, med rötter i Ödänglatrakten, numera boende i Skåneland, sade sig stå frågande inför Lill-Gulls skriverier. ”Jag begriper det inte. Vad är det för roligt med detta?” Roligt? Det är naturligtvis inte ett dugg skojigt med vilsegångna kultursnobbar, i stil med Lill-Gull, som gör sig märkvärdiga utan annan bakgrund är ett vidlyftigt och ansvarslöst sex-liv. Trots dessa dubier fortsätter vi publiceringen av såväl Lill-Gulls som Manfreds memoarer.
Vi slutar för nu i sedvanligt positiv anda. Det är september. Vilken fantastisk månad. Lagom varmt, eller kallt, om man så vill. Hög klar luft, mognande äpplen och mängder av plommon som sätter sina spår. Snart är det oktober, ännu skönare och vackrare.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , , .

”På G” Nya, friska tag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2015
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: