Nya, friska tag

oktober 17, 2015 at 7:43 e m Lämna en kommentar

Bloggen har legat lite lågt en tid. Vi var nyfikna på hur omvärlden skulle reagera utan våra råd och rön i ex. politiska, kulturella och sexuella spörsmål.
Hur det står till på den politiska arenan är uppenbart för alla och envar. Landet befinner sig i en situation där det inte är frågan om, utan när, SD är största parti. Vi skall ta tag i denna fråga senare. Reda ut och presentera alternativ.

Kulturen kan behöva en rekorderlig uppryckning. Vi har betittat ett avsnitt av såväl ”Bonde söker fru” som ”Tro hopp och kärlek”. Detta dravel inger inga förhoppningar inför framtiden och kräver krafttag. Även i detta ämne återkommer vi.

Det sexuella intresserar och engagerar även om ingen vill erkänna detta öppet. Att intresse finns, bevisas av att hela befolkningen, åtminstone den kvinnliga delen, sitter klistrade framför TV när resultatet av kungliga övningar skall döpas.

Vi återvänder för en stund till kulturen. ”Kulturrevolution” har en dålig klang. Man tänker med automatik på Mao och Kina. Vi på bloggen skall trots detta iscensätta en ”Kulturell revolution”, där alla undermåliga yttringar skall rensas ut. Vi tänker här både på ”Bonde söker fru” och kulturell snobbism där oduglingar presenterar obegriplig verksamhet bara för att framstå som nydanande och kreativa. Vi tänker här ex. på konstutställning för hundar.

I dag skall vi vara en smula egoistiska. Det är inte mer än rätt. Alla andra tänker bara på sitt. Det är bara jag som tänker på mitt. Med stigande ålder så tycker vi att åldrings- och sjukvård bör tas på största allvar. Vi som kan se tillbaka på ett långt samhällsnyttigt bloggarliv tycker att vi har rätt till god vård under livets senare del.

Ett inslag på radionyheterna väckte viss förundran: ”Nya regler skall göra att sjuka och äldre skall slippa möta så många läkare” Hoppsan! Vi trodde att det var precis tvärt om: Läkarbrist. Det talas ofta om obesatta tjänster och svindyra hyrläkare. Ibland har bristsituationen kunnat lösas genom utländska importer och det har mestadels varit en bra idé. Men inte alltid. Den medicinska kompetensen finns nog i de flesta fall, men många gånger är de nog skickligare med stetoskopet än med språket. Det finns hårresande exempel där missuppfattningar, beroende på språksvårigheter, lett till fatala misstag. En pastorsadjunkt i Fagerhultstrakten blev opererad helt i onödan i de nedre kroppsdelarna sedan han i förtroligt samtal med provinsialläkaren lättat sitt hjärta och klagat över att han hade problem med ”prost-satan”, som också missuppfattat sin roll som ”handledare” för den nyutexaminerade teologen. (Det är inte bara i den katolska kyrkan man har bekymmer.)

Så galet kan det bli, till och med i Fagerhult.

Inom en snar framtid återkommer bloggen med en analys av det politiska läget, i såväl GK som riket i övrigt.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , .

BB is back! Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2015
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: