Flyktigt

november 1, 2015 at 10:50 f m 1 kommentar

Flyktingproblematiken dominerar i nyhetsflödet. Helt naturligt. Hundratusentals människor är på flykt undan krig och förföljelse. Detta gäller nog flertalet asylsökande.

Att ett stort antal söker sig till vårt land är inte så populärt i alla läger. Asylboende bränns ner och alla får inte uppskattande kommentarer av urinvånarna,

Nu verkar det som om en elakartad” fiende” finns i de egna leden. För Individer som flytt undan krig och umbärande borde mat och tak över huvudet vara något att glädas åt i bedrövelsen. Så icke i Östersund och Lima. Det duger inte att bo där och asylsökanden ockuperar bussarna och vägrar stiga av. Detta gör naturligtvis folk förbannade. Även vi på bloggen tycker att det är väl magstarkt. Lima är kanske inte Sveriges roligaste metropol men oerhört mycket bättre än det de flytt ifrån.

Dessa individer gör saken en stor otjänst och ökar röstetalet för div. partier.

Stig av bussarna!

Det finns svenskfödda medborgare som inte har tak över huvudet. Situationen är kanske självförvållad men det kan vi lämna därhän. Dessa personer har rösträtt och om de orkar hasa sig till valurnorna är det inte svårt att gissa var rösten hamnar.

Åter till Lima. Bloggen har passerat orten några gånger på väg upp till fjällvärlden för skidåkning och lårbensbrott. En liten trevlig ort i ett vackert landskap. Lima är nog mest känt som bostadsort för gamle skidkungen Sixten Jernberg. Buss- ockupanterna skall nog vara glada över arr Sixten är död. Jernberg kunde bli förbannad och var det ofta. Sportjournalister som ställde imbecilla frågor fick det hett om öronen. Migranter som inte tycker att Lima duger hade säkert fått några sanningens ord

Apropå sanning. Man har alltid hört att Sixten byggde upp sin enastående fysik genom hårt skogsarbete kombinerat med kanske milslång skidfärd till och från drivningarna. Det påstås att detta inte är sant fullt ut.  Vi väljer att tro det är sant. Det skänker ett heroiskt skimmer åt denne legendar som kunde åka skidor. Inget stillöst skejtande här inte. Ofoget var inte uppfunnet på Sixtens tid och om så varit fallet hades säkert denne elegante diagonalare vägrat att delta i eländet.

Åter till asylproblematiken. Lokalpressen upplyser om att ett antal migranter vägrat att stiga av bussarna”, för mat och inkvartering på” Regenbogen” på Oknö. Här har vi större förståelse. . Vi går inte in där vi heller. Makthavarna i vår grann och vänort Mönsterås har gjort mycket rätt och bra. Det mesta faktiskt. Men att avhända sig Oknö till Tyskarna far ett fatalt missgrepp.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: .

Bedrägeri Morgontidningar

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  november 30, 2015 kl. 12:31 f m

  Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR är det bara 5% av de som söker asyl i Sverige som har godtagbara flyktingsjäl – övriga är ekonomiska migranter.
  Flykting är man först efter det att man fått sin asylansökan godkänd.

  För övrigt tycker jag att den sittande regeringen ska avsättas då det ryktas om att den islamistiske bostadsministern(MP) är orsaken till att turken Erdogan har skickat iväg ca en miljon ekonomiska migranter med Sverige som slutdestination – otäkt som fan!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: