Morgontidningar

november 4, 2015 at 10:33 e m Lämna en kommentar

Man vaknar tidigt numera. Ungdomens morgontrötthet är ett minne blott. Det är f.ö. ungdomen också. Snart är kanske också minnet ett minne blott. Åsikten vad som är väsentligt förändras med åren men en viktig detalj som alltid funnits med i bilden är morgontidningen i sängen. (Eller heter det kanske på.) Att få bläddra i en nytryckt ”Termometern” är en njutning som aldrig kan ersättas av digitalt djävulskap. Fy fan för att ligga med en dator.

Ibland tar vi också del av vad som skrivs i vårt grannorgan ”Barometern” Den kan inte mäta sig med vår egen tidning, men ibland är det kul med lite omväxling. Vi lästa ”Barran” tisdag morgon, och vi kunde glädja oss åt Eva Bergqvist-Anderssons kloka åsikter om Julen. Även vi blir provocerade och förbannade över denna julhysteri som snart kör igång redan vid midsommar. När julen väl är ett faktum är folk så trötta på denna högtid att man vill kräkas. Evas beskrivning av den gamla hederliga julskyltningen, två veckor innan jul, gav nostalgiska vibbar (Vibbar? Vad är det för uttryck egentligen)

I samma tidning gjorde Coop reklam för strömming 39,90/kilot. Förutom priset upplyser man om att strömmingen fiskats på västkusten. Sill och strömming är i stort sett samma sak och en guds gåva till mänskligheten, och den handskas men inte hur som helst med. På väst och sydkusten heter sill, – sill. Strömming finns bara i Östersjön. Så har det varit ända sedan 1500–talet och det skall inga matgrossister komma och ändra på.

På baksidan av organet upplyses om att en vårdnadstvist gällande en katt har avgjorts i hov rättan. Vi får hoppas att domen inte överklagas och belastar rättsväsendet ytterligare. I så fall får det bli till Högsta – Dumstolen. Mer positivt är en artikel som berättar att hundinnehav minskar risken för astma hos barn. Vet inte om det stämmer fullt ut. Min hustru hade hund som liten men får ändå attacker med andnöd och gutturalt väsande vid åsynen av hundhår på mattorna.

På samma sida görs reklam för Cline Zinfandel. I annonsen finns också den obligatoriska upplysningen: ”Alkohol i samband med arbete ökar risken för olyckor” Vi tycker det låter negativt. Alkoholen kommer i lite dålig dager. Varför inte istället: ”Arbete i samband med alkohol ökar risken för olyckor”

Det finns många som, klokt nog, inte tar den risken.

Entry filed under: Media. Tags: , , , .

Flyktigt Manfreds Memoarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: