Bäst före…

december 1, 2015 at 7:54 e m Lämna en kommentar

Bäst föredatum är välkänt inom livsmedelsindustrin. Det har en sådan genomslagskraft att livsmedel som går att äta slängs i oacceptabel omfattning. Bloggen har uppmärksammat detta tidigare.

Däremot verkar det som om ”bäst före” inte existerar i andra sammanhang. När detta skrivs har vi i nyhetsprogram på TV haft det tveksamma nöjet att få information om Luciatåg med en medelålder på en bit över 80 år. Var eländet ägde rum kommer vi inte ihåg, men det kan kvitta. Vi tycker nog att det har en touch av ”lyteskomik”. Låt gamlingarna glädjas åt luciatåg men låt dem slippa att medverka.

Samma dag, kvällstid, betittar vi snooker på Eurosport. Äntligen har sportsäsongen börjat på allvar. Vid ställningen 2-2 mellan Mark Selby och Jimmy Jones, slår vi i en reklampaus över till Kanal 1,trodde vi. Nej, vi hamnade av misstag på trean, mitt i ett program som kallades ”Pluras paradis”. Vi har inget emot Plura. Tvärt om, men han är kanske aningen överexploaterad i matlagningssammanhang. Han skall sjunga och det gör han bra. Gäst i detta program var Barbro Svensson, mera känd som Lill-Babs.

Bäst före har fått ett ansikte. Synbarligen så lyft och stramande till bristningsgränsen, att Lilla Babsan hade svårt att tala. I och för sig en fördel.

Varför skall inte åldern få tas ut sin rätt? Är man gammal och rynkig så är det väl ett naturligt förlopp. Förbjud ansiktslyftningar och annan kosmetisk kirurgi. Lägg de medicinska resurserna på sådant som räddar liv och förebygger ohälsa.

Innan detta gick i tryck passerade vi hallspegeln och vi måste tyvärr konstatera att ”Bäst före” inte bara gäller Lill-Babs och 85- åriga lucior.

Det var bättre förr.

Ps. Vi kan naturligtvis inte bevisa att Lilla Babsan har spänt ansiktshuden. Så kanske inte alls är fallet. Det kanske istället handlar om misshandel eller en trafikolycka.

F.ö. sitter det säkert någon läsare som tycker att vi skall skita i hur Lilla Babsan ser ut. Helt rätt. Det angår oss egentligen inte. Förlåt Babsan. Ds

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , , , .

Pärlor från musikarkivet Liberalt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2015
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: