Liberalt

december 6, 2015 at 11:40 f m Lämna en kommentar

Gröna köpingen har i historisk tid, politiskt, dominerats av nuvarande CNP (Centrala nöjes-partiet). Benämningen har växlat som en anpassning till rådande läge (GAS, GRIS och nuvarande CNP)

Nu har vi fått efterföljare på den politiska arenan. Folkpartiet har lite abrupt och överraskande bytt namn till ”Liberalerna”. Vi har förståelse för detta. Folkpartiet? Om det är här allt ”folk” samlas, vad är det då för existenser i de andra partierna?

Nu har det inte så stor betydelse. Partiet för en tynande tillvaro och det lär knappast bli fråga om massanslutning bara för namnbytet.

Även i GK lever FP lite undanskymt men vi är nyfikna huruvida även GK:s fyra folkpartister skall byta namn. Vi söker upp deras lokale talesman ”Björk-Billy” för en kommentar:

”Naturligtvis! Vi går ”all in”. Vi har aldrig varit förtjusta i beteckningen ”Folkpartiet”. Man har ibland blandat ihop begreppen, och vi har kopplats till saker som ex. Folk-park, Folk-race, Folk-vett m.m.

Begreppet liberal, som kan översättas till ex. frisinnad, tycker vi har stor spännvidd och kan inrymma det mesta. Vi tror på en ljus framtid och vi ämnar göra en spektakulär ny- och rivstart. Eftersom vi har 2 kvinnliga medlemmar, vilket representerar 50 %, tycker vi det är befogat med ett särskilt kvinnoförbund, ”Libresserna”, som skall ha regelbundna sammandragningar en gång i månaden.” slutar BB.

Detta låter spännande och vi önskar lokal-liberalerna lycka till, i sin tyvärr lönlösa kamp mot den politiska övermakten: ”Centrala nöjespartiet”, CNP.

”Alla ska va me’, rösta på CNP”

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , .

Bäst före… Deckare och kriminalitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2015
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: