Sex och samlevnad – Lillgull del 5

december 19, 2015 at 6:34 e m Lämna en kommentar

Det är en tid sedan vi hörde något från vår kultur och samlevnadsexpert Lill-Gull A:sson B:son Nilsdotter Persson. Det har mest varit deckare och kriminalitet den senaste tiden.

Sex är inte kriminellt. Jo att köpa, men inte sälja. Bloggen har inget behov att köpa, och försök till försäljning skulle nog vara fullständigt utsiktslöst. Vi överlåter detta med snask och snusk till våra relations- och sexrådgivare Lill-Gull och Manfred.

Lill-Gull är ett unikum. Hur kan hon så oförblommerat blotta sig och avslöja att hon egentligen är en oduglig charlatan? Vi på bloggen har idogt hävdat att det i den kulturella sfären vimlar av bluffmakare, och vi är självfallet glada över detta vatten på kvarnen från något oväntat håll.

Har ni inte läst tidigare avsnitt, så bläddra tillbaka. Under letandet hittar ni säkert mycket annat matnyttig.

Sex och skörlevnad – del 5 

Det blir så småningom begravning. Som rättrogen biodynamiker hade Valdemar framfört skriftlig och griftlig önskan om jordbegravning. För att i någon mån reducera kostnaderna för hädanfärderna anordnades dubbelbegravning och efter en högtidlig ceremoni vankades det förtäring i församlingshemmet. Det var som traditionen bjuder bl.a. kaffe och småkakor. Jag och änklingen sitter mitt emot varandra och när jag lite kättjefullt låter en finsk pinne glida in i munnen känner jag en lacksko som börjar gnida sig mot mitt smalben. Vi känner båda, att det inte bara är högtid, utan också hög tid att naturen får ha sin gång. Vid prästens minnesord över de hädan-ryckta passar vi på att göra ett gemensamt besök på Församlingshemmets bekvämlighetsinrättning. ”Underbart är kort” brukar det heta men nu var underbart långt och länge. Vi märker så småningom att officianten tystnat och kön utanför dörren växer. Man hör att irritationen bland de trängda ökar, men vi låter oss inte störas.

När vi så småningom är klara med bestyren visar det sig att tillställningen är över och gästerna har gått hem, varför vi får tillfälle att presentera oss för varandra. Än en gång visar det sig att slumpen varit mig fenomenalt nådig. Min nya bekantskap visade sig vara föreståndare för det internationellt beryktade kulturcentrumet: ”Erotikum” i Fagerhult, vars unika samling av högklassig sex-litteratur förskaffat orten världsrykte i de allra kräsnaste kulturkretsar.

Det stod klart för mig att mannen ifråga, måste vara var den oerhört kände och omtyckte författaren Leif G-G Persson. Leif var en erkänd storhet, inte bara inom litteratur och konst, utan hans enastående förmåga att lyckliggöra kvinnliga bekanta i kultureliten, inte bara en gång, utan gång på gång, hade förskaffat honom smeknamnet ”Gång-Gången” (G-G).

Man kan nog påstå att det var nu som min karriär inom kulturen tog fart på riktigt. Min absoluta målsättning med mitt liv var att få en position i rikets kulturella tätklunga och jag var beredd att offra allt, och om så behövdes gå över lik för att nå mitt mål. Man kan väl säga att det senare var avklarat i och med den något ovanliga begravningsritualen.

Innan jag fortsätter skall jag avslöja en väl dold hemlighet. Jag var, och är, fullständigt oduglig på att skriva och måla men det bekymrar mig inte och jag såg det inte som ett hinder för en kulturell karriär. Snarare tvärt om. Jag hade under resans gång förstått att det inte var så noga med kompetens. Det handlar om kontakter och att skaffa sig ”ett namn” och väl i den positionen kan man skriva och måla vad skit som helst, alltmedan förståsigpåarna flockas och brister ut i lovsång. Mina kontakter knöt jag sängvägen, både manliga och kvinnliga för jag hade förstått att man borde ha lite homosexuell läggning för att vara come il faut i dessa kretsar. Nåja det var inga bekymmer. Lite äckligt i början men man vande sig.

Bildkonst och författarskap bedrev jag parallellt för att få lite omväxling. Poesi blev min litterära specialitet och mitt stora genomslag kom med diktsamlingen ”Tänk Själv” som bestod av 159 helt blanka sidor. Förtexten upplyste om att det var upp till läsaren att själva formulera texten efter egna tankar och föreställningar. ”Fria tankar skall inte fjättras i redan tänkta tankars bojor”. De djävla idioterna gick på detta dravel. Boken såldes i enorma upplagor vilket påverkade mitt bankkonto positivt. Nu var jag ett namn och kunde hitta på precis vad som helst utan att någon ifrågasatte. Det var jätteskoj och lukrativt och jag var nu rik som ett troll.

Det allra roligaste var att sitta på kammaren och gapskratta när man tog del av lyriska lyrik-recensioner.”

Vi tackar Lill-Gull för denna fascinerande inblick i en kulturell ”Leading Ladys” liv och leverne, och ser fram mot en spännande fortsättning.

Entry filed under: Sex och samlevnad. Tags: .

Pärlor från musikarkivet Vågat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2015
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: