Politisk Nyårssmäll!

december 30, 2015 at 11:56 e m 2 kommentarer

Vi står inför ett nytt år, med allt vad det innebär av förhoppningar, och besvikelser.

Vad hoppas gemene man på under det nya året?

Jo naturligtvis återinförd sträckjakt på morkulla. Att svenskharen kommer tillbaka i starka stammar även i Sydsverige. En rovdjurspolitik som inte bara värnar om rovdjuren utan också om människor som lever bland dessa.

Detta var punkter som ”Allvarlige Alvar” bett oss ta upp. Vi ville inte neka, för då hade vi kanske inte fått hugga någon gran hos Alvar nästa jul.

Det som dominerar bland GK-borna är naturligtvis en intensiv önskan om framgång för vårt parti: CNP. (Centrala Nöjespartiet). För nytillkomna läsare kanske det är på sin plats med en kort resumé:

Nuvarande CNP startade upp under beteckningen: GAS. (Grön Ansamling). Vi tyckte det var mycket gnäll i de politiska leden, därför ändrade till CNP (Centrala Nöjdhetspartiet). Efter debaclet med valsedlarna 2014, antogs partinamnet GRIS (Grön Revansch I Samhället) varefter det skedde en återgång till CNP, men nu med betydelsen Centrala Nöjespartiet. Politiken och politikerna upplevdes som tråkiga och trista. Vi behöver bara peka på Margot och Stefan så står det klart vad som menas. CNP (Centrala Nöjespartiet) ville visa på behovet av lite tjofadderittan i leden.

Nu gör vi en slutgiltig ändring. Vi vill inte exkludera någon som kanske inte är nöjd, grön eller glad. Alla skall med, och vi skall fortfarande stå i centrum. Därför blir vår nya partibeteckning från och med nu: CP (Centrala Partiet) Enkelt, genialt och klatschigt.

Nu vill vi med eftertryck påtala att vårt valmanifest ligger fast. Inget har hänt som föranleder någon ändring. Inget skall strykas, men nya punkter kan komma till som rättar till misstag i den politiska omgivningen.

Det är med stolthet och glädje vi presenterar denna politiska smällkaramell. Detta nya djärva grepp kommer att bära frukt och vi känner redan en smak av segerns sötma vid valet 2018.

Vi utlyser en tävling. Vem hittar på den slagkraftigaste sloganen som trummar in begreppet ”CP” i väljarnas medvetande? Första pris är ett livslångt medlemskap i CP.

Utöver detta har vi glädjen meddela att Deckaren ”Muttern” börjar publiceras inom kort. Än mer glädjande är att den också kommer att ges ut i bokform, i påkostat halvfranskt band. (Detta trots att vi normalt är mera förtjusta i det helfranska.) Allteftersom ni kära läsare tar del av däckaren och inser att ni vill försäkra er om ett ex. är det bra om ni kommer in med en beställning så att vi vet hur många ex som skall tryckas 5? 50? 500? 5000? 50000? 500000? 5000000? Vi tror och hoppas på de högre talen.

Apropå högklassig litteratur, lovar vi också att skynda på publiceringen av Lill-Gulls och Manfreds memoarer. Mycket stark läsning i gränstrakterna till det anstötliga.

Med förhoppning om ett Nytt Gott år under CP:s beskydd. Hälsar Bo Von Bloghster (Bosse Bloggare)

Entry filed under: Allvarlige Alvar, Diverse, Politik och samhälle, Valmanifestet. Tags: , , , .

Pärlor från musikarkivet Circle res-bort

2 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  januari 3, 2016 kl. 1:00 e m

  Först vill jag tacka för tipset om Christy Moore. Klart njutbar. Som tack för detta ett förslag till slogan det nygamla partiet.
  Lita på din magkänsla.
  Rösta med och på
  det Centrala Partiet.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 3, 2016 kl. 3:34 e m

  Lysande Flanören. Det retar mig att jag inte kom på det själv. Vi avvaktar en tid men mycket pekar på att detta blir CP:s officielle slogan. Tack!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2015
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: