Circle res-bort

januari 3, 2016 at 11:44 e m Lämna en kommentar

Friska satsningar är bra. Det driver samhället framåt. Men satsningarna skall vara realistiska och av den formen att det kan gagna, inte bara exploatören, utan också det exploaterade.

Vi har tidigare bevittnat hur Fansådumt gått i stöpet. Dessbättre. Helt orealistiskt projekt bortom sans och förnuft. Johan Persson var entusiastisk i sitt oförstånd men det sket sig naturligtvis.

I Figeholm planerade Circle Resort att bygga tusentals fritidshus, en golfbana som skulle spelas mellan öar, flytande bostäder på betongblock och konstgjorda öar osv. Makthavarna i Oskarshamn slukade detta med hull och hår. Vi nämner inte Peter W. av barmhärtighetsskäl.

Förvaltningsdomstolen har i dagarna satt stopp och representanter för sunt förnuft drar en lättnandes suck.

Även vi på bloggen är nöjda och nu begär vi in vadslagningsvinster i form av ett antal Singel Malt från de som var obegåvade nog att hålla emot. Gå in här så har ni bevis, från april 2014, att bloggen som alltid förutsåg hur det skulle gå.

Vi kan inte ha det så här. Framåtanda och visioner är inte detsamma som avancerad idioti.

Naturligtvis dök det upp lycksökare även i GK. En person från Nederlagsländerna presenterade en idé om en Häx- och Sex-park i utkanten av Gröna köpingen. Kort kan de storvulna planerna beskrivas enl. följande: Ca 4000 hotellrum skulle byggas i skogsmiljö söder om GK där fysisk aktivitet skulle erbjudas hugade manliga spekulanter.

De kvinnliga objekten skulle efter förslitning succesivt bytas ut, och de förbrukade skulle sedan tjänstgöra som häxor i en sagopark som skulle skrämma vettet ur små barn. Ett i grunden sympatiskt projekt som garanterade arbete långt efter lagstadgad pensionsålder. Det må erkännas att idén var tilltalande. Ett koncept för hela familjen där såväl barn som husfäder fick sitt lystmäte tillgodosett medan kvinnorna stannade i hemmet och på gammalt hederligt manér förberedde för makens och avkommans hemkomst. Mat, vila och återhämtning.

Allt stupade på storskaligheten. Fyra fem små trivsamma kyffen för fysiska övningar hade varit nog i början. Sedan kunde verksamheten byggts ut i den omfattning som efterfrågan motiverade.

Vi vill harangera vårt vördade kommunalråd, Åke Rolandson som höll rumpan lite styv i svängarna och inte jamsade med i tokigheterna. Naturligtvis kunde han inte säga blankt nej direkt, för då hade han bland de lägre pannorna framstått som en bakåtsträvare. Åke hänvisade pliktskyldigast ett markområde, men oss veterligen satsades inte en enda kommunal krona på det redan från början dödfödda projektet. (Detta var dålig svenska. Tautologi. Är något dödfött så är de rimligtvis ”från början”)

Heder åt Åke. Sitt kvar så länge du kan. Fram till 2018. Då tar CP makten och Bosse Bloggare blir kommuanalråd.

Du är välkommen över till CP, Åke. Du kan göra mycket nytta i den nya omgivningen och då tänker vi inte bara på ölförsäljning vid Blåsfestivalen. Vi kunde nyttja din erfarenhet genom att du går in och vikarierar under första älgjakts-veckan och de dagar då det är god spårsnö.

Entry filed under: Betraktelser, Diverse, Politik och samhälle. Tags: , , , , , , , , .

Politisk Nyårssmäll! Stjärnor i slott och koja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: