Fuckföreningar

januari 15, 2016 at 6:49 e m Lämna en kommentar

Intresset i riket för fackliga aktiviteter har ökat dramatiskt sedan det avslöjats att Kommunal i Stockholm ägnat sig åt, som det verkar, vidlyftiga och trivsamma krogbesök med lyxmat, sprit och lite naket till kaffet. Medlemmarna räknar, rimligt nog, med att alla i en förening som verkar för demokrati och alla likas värde skall få vara med och dela på stör-rommen och de goda dryckerna.

Fackföreningen har inte alltid haft förliga vindar. Ibland har det blåst emot och man har fått kryssa mellan blindskären. Ja inte bara undervattenshinder. En del grund har varit nog så omfångsrika. Vi bringar Hans” Hoffa” Eriksson i åtanke. Ibland har det varit läns. Om inte annat så i partikassan.

Frågan kommer upp med automatik. Erbjuds något liknande här i GK som kan föranleda ett ökat fackligt engagemang.

Vi tar kontakt med förbundsordförande i ”Kommuanal”, Annelie Mygel och ber henne redogöra för medlemmarnas möjlighet att komma i åtnjutande av lite trivsam representation.

Via telefon får vi besked av 3:e vice telefonsvarare att vi skall möta upp vid bastun i H-glo påföljande fredag.

Vi kontaktar våra två medhjälpare, reportrarna på Termometern, Eva Qvistberg och Åsa Boregran, och tillsammans beger vi oss österut och landar in vid tvagningsstationen på avtalad tid. Eva och Åsa är trivsamt lättklädda eftersom de känner till slutstationens funktion.

En medelålders dam med lite strama och bistra anletsdrag presenterar sig: ”Annelie Mygel ordförande i Kommuanal”.

Vår första fråga är självklar: Vad gör vi här i utkanten av vår grannkommun, Mönsterås, i civilisationens utmarker? ”Kan tyckas lite egendomligt men vår föreningsägda bastu i GK finns inte längre. Vi bad en av våra medlemmar som kanske inte tillhör begåvningsreserven: ‘Elda upp bastun’. Hon missuppfattade, och brände ner hela skiten så därför hyr vi in oss här i ödemarken tills vårt nybygge i GK kan eldas upp igen.”

Hur är det med medlemstillströmningen till rörelsen? Strömmar det in eller ut? ”Vi har haft några kämpiga år trots påkostade medlemskampanjer. Ni har säkert sett våra klatschiga annonser ute på stan: ‘Kommuanal. Din väg in i facket’. Responsen har varit ‘så där’ men nu hoppas vi på en vändning i och med de publikfriande turerna i Stockholm. Vi här i GK har anammat idén från huvudstaden och nu lockar vi hit nya medlemmar med: ”Lite fest, lite fylla, lite naket”. Vi har könsblandade sittningar där nya medlemmar badar bastu, visar upp sina behag, (alternativt obehag) och bjuds på öl av varierande styrka. De som också här vill bli lite på Lyran väljer de starkare alternativen.

Bloggen och Termometerns representanter blir bjudna att sitta med. Som tur är kontaktar vi först Mönsterås Taxi som med sedvanlig, obegriplig glädje meddelar: ”Ha ha ha! Nej för faen vi kör inte i dag. Ha ha ha”. Åsa förlorar slantsinglingen och sitter och ser lite stukad ut med en Åbro lättöl i handen.

Naturligtvis måste vi ställa frågan: Är det ingen risk om att det blir rabalder för att ni ger bort öl på fackets bekostnad. ”Det har vi löst på ett elegant sätt. Vi står på god fot med Lina på Bolaget och hon ger oss kvitto på att hela leveransen är ”Kungens” starköl. Dessa slår vi på bastuaggregatet för att få en väldoftande ångbildning, och skattemyndigheterna är så upplysta att de begriper att ”Kungens” inte går att dricka. Alla drycker redovisas således som rekvisita för bastueldning. Att vi har andra backar under laven är en annan sak. I flaskor, för någon stil skall det vara även bland svettiga, nakna kroppar.

Stämningen stiger och när Bloggen och Termometern anträder återfärden är både Bloggen och Eva medlemmar i facket. Inte Åsa, som druckit lättöl.

Det sista vi ser av H-glo är en för orten signifikativ byträta som övergår i lättare handgemäng.

 

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , , , .

Premiär! Däckaren ”Muttern” – Avsnitt 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: