Pärlor från musikarkivet

januari 21, 2016 at 8:19 e m Lämna en kommentar

Efter många år av illdåd i den pedagogiska svängen sitter det kvar lite reflexer i ryggmärgen. Det går inte att låta bli att komma med pekpinnar och upplysning om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt. Det bara är så, och med tanke på bloggens goda omdöme och smak är detta odelat positivt för folkbildningen. Musik är ett område där vi känner en stark drift att tala om för en vilsen allmänhet vad som är bra resp. dåligt, men vi är så generösa och toleranta att vi låter läsaren/lyssnaren välja själv. Vi presenterar Youtube-klipp och så får ni bedöma. Ibland är kvalitén så uppenbar att vi tar oss friheten att komma med en rekommendation beträffande den hållning ni bör inta.

I dag är det dags för en gammal favorit på Blues-scenen, Sven Zetterberg. Vår grann och vänort Mönsterås hyser många duktiga Bluesmusiken: Calle, Mats m.fl. i MBB och Calles avkomma lovar gott för framtiden. Men vi tycker att Sven Zetterberg står i viss särklass bland svenska bluesartister. Jag har tagit detta klipp av två skäl. Bra musik, och så vill jag peka på att Sven är lite lik en annan musikalisk storhet, Sten Broman. Kostymen är snarlik och med mer skägg och hornbågade glasögon vore likheten slående. Här ser ni Broman och jag tror att ni håller med.

Broman var enligt de som kände honom en glad lax. Pigg på både det ena och det andra. Vad alla kanske inte vet är att han hade ett långvarigt förhållande med en berömd strippa, ”Gunilla Af Halmstad”. Hon presenterades på ambulerande nöjesfält som ”Damen som var så mjuk att hon kunde slå en kärringknut på sin egen kropp”. (Ja, bloggen var naturligtvis inte och tittade. Vi har nåtts av denna information ryktesvägen).

Nu struntar vi i Broman och strippor och lyssnar på Zetterberg.

Entry filed under: Musik. Tags: , , , .

Däckaren ”Muttern” – Avsnitt 2 Bloggmisstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: