Skolskandal!

januari 29, 2016 at 6:26 e m Lämna en kommentar

En skandal av gigantiskt mått skakar skolan i vår grann- och vänort Mönsterås. En halvsida i organet Barometern upplyser om att Gymnasieskolan bjudit in till information via olikfärgade lappar. Rosa till flickorna och blå till pojkarna. Vi är så chockade att vi får be att återkomma med vidare kommentarer. Nu måste vi lugna ner och samla oss. Smälta och analysera. Just nu är vi så upprörda att vi har svårt att formulera vår indignation i begripliga stavelser.

I stället tar vi i dag en ”Dubbel-Mutter” och publicerar två avsnitt av deckaren denna vecka.

Däckaren Muttern – Avsnitt 4

Lasse drar fulla hus överallt, inför en blandad publik. Från yngsta tonåringar till de äldre som fått upp ångan på rullatorerna.

På annat håll i landet har det dykt upp ett nytt fenomen. Ynglingar, av företrädelsevis utsocknes ursprung, roar sig med att i trängseln på tillställningar av olika slag, tafsa på yngre damer och flickor. Ofoget sprider sig även till GK. Detta drabbar även Lasses konserter och man har ibland svårt att urskilja om det är flickor som skriker eller Lasse som sjunger. Lite otrevligt tycker de flesta. Åtminstone flickorna.

Ett gäng medelålders damer som hållit ihop hela tiden sedan de i Blomsterhålas Folkets Hus stod utefter väggarna och blev ratade av danssugna kavaljerer, lördag efter lördag, ser nu sin chans. ”Nu jäklar skall det bli närkamp”. Äntligen skulle det komma flinka gossar och slita lite fjäder, dun och fjun från ”panelhönorna”. På lördag uppträder Lasse i Fagerhults dansrotunda. Den gamla terylenkjolen letas fram ur garderoben och den föga slitna dansskorna får sig en översyn. Damerna hyr en minibuss och anträder färden till Fagerhult.

Lasse har redan ylat igång och trängseln på dansgolvet är nästan kvävande. Blomsterhåla-gänget glider kring och spanar in. En grupp killar med lite exotiskt utseende väcker deras intresse. De omringar de unga gossarna och börjar röra sig utmanande och när tillfälle ges försöker de gnida sig mot valda delar på männen. Dessa ser minst sagt förvånade ut, och något skrämda hastar de av dansgolvet. Det visade sig att det handlade om ett gäng studenter från Tanzania som fått stipendium för studier vid Frikyrkliga fakulteten i Västra Grönskåra.

Damerna låter sig inte nedslås. Nya friska tag. Ett gäng mörkhyade yngre grabbar står i ett hörn och pratar. Samma taktik. Flickorna svassar dit och försöker göra närmanden. ”Försvenn för faen. E ni inte ruedit kloka”. Det mörkhyade gänget var ett gäng motorentusiaster från Västervik som varit på traktorpulling i Målilla och som inte hunnit tvätta av sig oljan från en sprucken hydraulslang. Det var inbegripna i en djup diskussion om hur man ökar turbotrycket i en ombyggd BM650, och då är det inte läge för fruntimmer att komma och lägga sig i.

Flickorna ger inte upp. När det är dags för paus lyckas de smita backstage och när Lasse kommer för en stunds vila och en öl kommer de med så skamliga förslag att den gamle schlager-räven rodnar. Lasse gör en hastig okulär besiktning för att utröna eventuell ändamålsenlighet, men det hela utmynnar raskt i att ordningsvakter tillkallas. Som en sista desperat chansning tar damerna skamgrepp på de uniformerade, vilket resulterar i åtal för våld mot tjänsteman.

När Blomsterhåla-flickorna lämnat häktet är de rejält förbannade. ”Satans Lasse Kvinnobuske! Varför duger inte vi?” Damerna känner sig nu lika ratade och förnedrade som när de på 60-talet förgäves stod och hoppades på en dans.

Deras förtjusning i Lasse Kvinnobuske förbyts i glödande hat, ett ganska vanligt fenomen när någon blivit ratad i kärleksaffärer. Det går så långt att de f.d. flickorna börjar önska livet ur Lasse. ”Kvinnobuske måste bort! Men hur?”

 

Entry filed under: Muttern, Skola. Tags: , .

Däckaren Muttern – avsnitt 3 Blått en dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: