When will they ever learn?

februari 5, 2016 at 10:46 e m Lämna en kommentar

Vi minns vårt glada 60-tal. En trevlig tid på många sätt. Bland annat vevade grammofonen fram hörvärd musik. Art Blakey, Miles Davis, Ray Charles m.fl. Pete Seegers: ”Where have all the flowers gone” spelades flitigt i radio. Ett flertal artister hade denna gamla folksång på sin repertoar. Förutom Pete själv, Peter Paul and Mary, Joan Bays, Kingston Trio med flera. Låten spelas än i dag och refrängen är mer aktuell än någonsin ”When will they ever learn”.

Knappt har ordförande för kommunal Annelie Nordström tvingats avgå, efter oansvarigt handlag med medlemmarna pengar, förrän nästa skandal rullas upp. Bondeägda Arla har ertappats med vidlyftig representation i form av golfevenemang, Parisresor, tveksamma inköp via kreditkort, och i vanlig ordning en del konsumtion av sprithaltiga drycker. Vi bör kanske förtydliga att det inte är bönderna som varit vårdslösa med penningar utan det är andra aktörer som rumlat på böndernas bekostnad.

Allt som uppdagats retar naturligtvis gallfeber på hårt pressade mjölkproducenter. Det är mer än lättbegripligt om de trevar efter högaffeln för att skipa rättvisa.

”Det verkar vara en kultur som är omöjlig att ändra på”, säger man uppgivet. I helvete heller! Här skall ändras, och vi har lösningen.

Se till att de ansvariga bara dricker mjölk, i alla sammanhang. Viktigast är att konsumtion består av mjölk, ev. vatten när man börjar diskutera och planera Parisresor, Golfevent, taxiåkande m.m. Ingen skall försöka lura i Bloggen att alla dessa idiotiska beslut fattas på nykter kaluv. Så korkade är inte dessa, förmodligen välutbildade och välbetalda aktörer. Den enda rimliga förklaringen till det urusla omdömet är att dessa beslutsfattare sitter lite halvfulla på jobbet och hittar på det ena, mer idiotiska än det andra.

Man ångrar sig dagen efter men då är det så dags. Då kan de bara sitta och hoppas på att Janne Josefsson inte skall vara på alerten. Men det är han.

Drick mjölk. Men inte från Arla!

Entry filed under: Betraktelser, Ekonomi och näringsliv. Tags: , , , , , , , , .

Blått en dag… Däckaren Muttern – avsnitt 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: