Filmning

februari 12, 2016 at 3:29 e m Lämna en kommentar

I dagens ” Barometern”, en tidning som vi understundom läser för att jämföra den journalistiska kvalitén med vår egen ”Termometern”, hittade vi till vår stora belåtenhet rubriken: ”Hårdare regler kan stoppa filmning

Skall det äntligen bli stopp för ett av idrottsvärldens simplaste inslag: Att kasta sig eller ramla medvetet för att om möjligt få en domare att blåsa straff, utvisning etc.” Filmning” eller” Diving” (hockey) på engelska. En form av fusk som inte är stort mycket bättre än dopning. ”Doping light” skulle man kunna säga. Detta gäller som ni förstår lagidrotter som fotboll, hockey och bandy. Det finns ett lysande undantag: Handboll. Här filmas det inte och man tar inte i stridens hetta till knytnävarna som i ex. ishockey. Har man blivit bryskt behandlad reser man sig, borstar bort dammet och fortsätter som om inget hänt,

Nej, fy faen för filmning. Ta hjälp av modern teknik, granska den aktuella händelsen noga och stäng av brottslingen en hel säsong vid solklara fall.

Nu gällde tyvärr inte rubriken denna art av filmning, utan något som kallas” Periscope”. Företrädelsevis ungdomar filmar varandra i tveksamma situationer, eller på lektionstid i syfte att kanske sätta dit en lärare som blivit rättmätigt förbannad’

Hälfter av problemet är utomordentligt lätt av att avhjälpa. Vad ungdomarna gör på sin fritid är svårt att kolla i detalj, men på lektionstid, hur enkelt som helst. Ta mobilerna i beslag. Samla in.

Nu säger kanske någon med låg grad av förstånd.” Det kränker eleverna, och de behöver mobilerna i sitt skolarbete”. Dessa argument är så dumma att de inte är värda att bemöta. Hör av er om ni tycker annorlunda.

Entry filed under: Diverse.

Däckaren Muttern – Avsnitt 6 Däckaren Muttern. – avsnitt 7.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: