Däckaren Muttern- Avsnitt 8.

februari 21, 2016 at 7:34 e m Lämna en kommentar

muttern2

Lasse Kvinnobuske har inverkan på alla nivåer i GK. Det överväldigande antalet är överförtjusta men det finns andra som tycker att han har negativ inverkan: Idrottsföreningar, litterära sällskap och andra kulturella sammanslutningar märker ett minskande engagemang. Alla är så upptagna av Lasse Kvinnobuske att det inte finns tid för annat.

Antalet löpare i motionsspåren är färre. Ja, allt hurtbulleri har minskat, inte minst den s.k. ”Powerwalken”. Numera löper hundägare och ryttare mindre risk att få sina djur skrämda från vettet av någon som flaxar med armar och ben på ett sätt som ser mentalstört ut. Även det passiva idrottandet har minskat. Åskådarna som betittar GKOIF:s kräftgång i tabellen är nere i tvåsiffriga tal.

Annat var det förr. Vem minns inte bolljonglerande eleganter som Kurt Sundblad, Goding, Muffa, Egon Runesson och inte minst Timpa Valley som inte bara spelade som en engelsk gentleman. Den fysiska likheten var slående. Lite rödlätt och ben som inte utsatts för risken att drabbas av solbränna. Urtypen för en engelsk, eller kanske hellre skotsk bolltrollare.

Vilket fotbollslag. Omvärlden visade sin tacksamhet genom att sluta upp mangrant och heja på de rödvita fantomerna. Vi minns särskilt en entusiast Gunnar M, som blev så exalterad och levde sig in i spelet till den grad att han sparkade framförvarande åskådare i ryggslutet. Vilka tider. Vilken spänning. Vilka spelare!!

På vintrarna spelades det bandy. Inledningsvis på naturis men så småningom blev vintrarna mildare vilket gjorde naturisen riskabel att beträda både för spelare och åskådare. Då trädde Timpa Valleys bror, Mats Valley in, och denne fenomenale ismakare kunde spola upp bandy-is vid åtskilliga plusgrader. Det var på den tiden det fanns oavlönade eld-själar som offrade sig för sporten. Eld passade kanske inte så bra i samband med is, men is blev det. Bolleleganter som Whiskey, Sherry, Burren och Jan-Halland lockade åskådare i massor till leken med det lackröda nystanet.

Bandyn drabbades också av Lasse Kvinnobuskes popularitet och åskådarantalet minskade vilket ledde till att bandyverksamheten fick läggas på is. Gamla idrottspublikmagneter som ex. Rytmisk sportgymnastik, Konstsim, Skid-orientering, Kvinnlig dragkamp och Slungboll som förr lockade åskådare i tiotusental bedriver numera sin verksamhet inför tomma läktare.

Jo, nog är det andra tider nu. Ordförande i GKOIF (Gröna Köpingens Oorganiserade Idrottsförening), Kennet Bergfelt är bekymrad och även han har insett att allt är Kvinnobuskes fel. Herrarna är bekanta sedan ungdomen men gammal vänskap kan rosta och hindrar inte Bergfelt från att hysa agg till LK, och i hans bakhuvud började funderingar rotera hur denne vidrige svensktoppdjävul skulle kunna röjas ur vägen. Helst med lagliga medel. En olycka med en av LBC:s lastbilar? Ett gruslass som tippas lite slarvigt?

Något måste göras. Kvinnobuske måste bort

Entry filed under: Diverse.

Rationalisering? Umgängesformer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: