Umgängesformer

februari 25, 2016 at 7:25 e m 6 kommentarer

Sättet att bemöta medmänniskor varierar beroende på etnicitet, uppfostran, födsel och ohejdad vana, eller ovana.

Vi svenskar har av tradition ansetts som lite stela och blyga vid kontakt med människor som vi inte känner så väl. Vi hälsar pliktskyldigast, vilket tyder på en trevlig grad av folkvett, men vi blir dessbättre inte så fysiska. Det sparar vi till de vi känner och till hemmiljön.

Nu har det kommit främmande människor till vårt land och av dessa har yngre män tagit för ovana att visa sin uppskattning visavi yngre kvinnor genom att undersöka deras behag. I grupp och på offentliga platser. Detta är så omtalat att vi inte behöver beskriva gärningarna i detalj.

Även vi på bloggen som försöker att framstå som lite frivola och i framkant vad det gäller sexuella spörsmål tycker att detta agerande är för djävligt. Här skall det inte komma utsocknes och tafsa. Skall det tafsas så vill vi sköta den saken själva. Men inte offentligt, inte i grupp, eller utan medgivande.

Vad beror detta nya fenomen på? Vi tror knappast att dessa yngre män missuppfattat Reinfelds och andra politikers budskap om öppna hjärtan och famnar, och att de vill gengälda välviljan.

En god sak har detta medfört: Man talar numera lite mer klartext och nämner saker och ting vid sitt rätta namn. Man har tidigare varit så infernaliskt rädda att framstå som främlingsfientliga att det inte fått knystas det minsta lilla om vem som gjort vad om det handlat om gärningsmän av utländsk härkomst.

Tidigare har enda indikation som lämnats varit den som meddelats efter att dom fallit: ”Mannen döms till 6 års fängelse och skall utvisas efter avtjänat straff”. Av detta kan man drag slutsatsen att det inte handlar om Kalle Karlsson i Fjölhult.

I och med det unisona tafsandet har man tagit ett steg i rätt riktning: ”Gärningsmännen talade inte svenska och kunde inte göra sig förstådda”. Än en gång. Inte Flathults-Kalle den här gången heller, utan man kan anta det handlar om någon eller några av utländsk börd. Men varifrån är dessa av icke-svenskt ursprung? Somalier, Afghaner, Iranier, Greker, Turkar, Engelsmän, Holländare, Tyskar, Danskar, Skåningar? Om man nu vet att dessa tafsande ynglingar är från ett visst land så tala om det, så slipper alla andra att bli misstänkta. Det tycker vi är rättvist och demokratiskt. De skyldiga kan gott hängas ut, det har de gjort skäl för.

Senare tiders helomvändning, eller kanske snarare vindkantring, i flyktingfrågan, leder nog till att en av mina spådomar beträffande framtiden kommer på skam. Jag påstod i ett inlägg att det bara är en tidsfråga innan SD är rikets största parti. Nu har deras viktigaste fråga till viss del tagits ifrån dem. Detta kan man tycka vad man vill om men så är det nog. Den genomsnittlige väljaren vill inte läsa om gratis busskort till individer som sedan tackar genom att antasta kvinnliga bussåkare. Man blir förbannade och lägger sin röst på de som opponerar sig mest och som motarbetar vad man tycker är överdrivet liberala idéer.

Nu säger någon: ”Betänk vad dessa stackars människor gått igenom. Man får inte vara för hård, det är oerhört synd om dessa stackars ungdomar.”

Helt rätt. En del av dessa migranter har gått igen om sådant som vi inte kan drömma om i våra vildaste mardrömmar. Fruktansvärda upplevelser som märkt dem för livet. Dock inte alla.

Hur som helst är det inte dessa ungdomar hjälpta av att få leva ut sin frustration och sina känslor på oskyldiga tonårsflickor och det är inte dessa unga kvinnliga medborgares skyldighet att ställa upp som ofrivilliga terapi-objekt (kan det heta så?)

Identifiera, lagför och utvisa vid grövre förbrytelser. Rätta mig om jag har fel.

Entry filed under: Diverse.

Däckaren Muttern- Avsnitt 8. Däckaren Muttern-avsnitt 9.

6 kommentarer Add your own

 • 1. Gröna Köpingen  |  februari 26, 2016 kl. 6:45 f m

  ”Rätta mig om jag har fel.”…. Jag rättar mig själv. Det kom med ett ”det” för mycket .Jag vet inte hur man ändrar i texten så korrigeringen kommer här

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert  |  februari 27, 2016 kl. 1:02 e m

  Citat GK-bloggaren ”Jag vet inte hur man ändrar i texten” – inte något märkligt med det då du knappast vet ”hur” man gör oavsett vad det gäller, okunnigheten är ditt signum.
  Dock verkar du ha tillägnat dig någorlunda rätt inställning till vad det gäller de Löfvenska, Reinfeldtska, Sahlinska, Fridolinska, Nilssonska dåridiotierna gällande dessas sjukligt positiva syn på de i groteska tal invällande ung-Afghanerna och dito de Nordafrikanska flick- och kvinnotafsarna.
  Se dock upp för center-Annis ombud i M-ås, ”Åke Rolandsson”, din kommunfullmäktigeledamotsplats kan snabbt bli vakant om du öppet stödjer SD i deras hjärtefråga.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  februari 27, 2016 kl. 6:34 e m

  Ett livstecken från Bert. Trevligt. Det är alltid uppfriskande med lite kraftuttryck. Bert gör kanske i mångas ögon ett buffligt och brutalt intryck. Hans blogginlägg är kryddat med svordomar och invektiv nästan så att kryddorna tar över och man känner inte vad hans budskap egentligen ”smakar”. Bert förefaller förbannad på allt och alla men vi tror att detta bara är en fasad och ett spel för galleriet. Innerst inne är nog Bert en god människa som är beredd att räcka en medmänniska en hand. Eller att åtminstone ge dem fingret . Han tycker att okunnighet är GK- bloggens signum. Så kan det nog vara sett i jämförelse med ”Berts Blogg” sinnebilden för smak, elegans och fingertoppskänsla. Vi når aldrig dina nivåer Bert men vi knegar på i vår enfald så gott det går. Vi skall inte vidare recensera din skrivkonst men din läsförmåga verkar skral. Var i vårt inlägg kan man läsa att vi” öppet stödjer SD”? Vore trevligt med ett klarläggande. Ha det gott Bert och krya på dig !

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert  |  februari 28, 2016 kl. 12:39 e m

  Gk-bloggaren ställer sig frågande till att han öppet stödjer SD i deras hjärtefråga. Den som läst Gk-bloggens alla inlägg har inga som helst svårigheter att ur det oftast socialiserade salongsfähiga textspråket finna att GK-bloggarens åsikter i invandringsfrågan är långt mycket mer i överensstämmelse med SD:s dito än vad avgrunds-centerpartiet har på dagordningen.

  Ang GK-bloggarens skriftspråk vs sitt talspråk så är det sist nämnda långt mycket mer över- ”kryddat med svordomar och invektiv än ”Bert” någonsin använder sig av i texterna på ”Berts blogg om Mönsterås”. Man kan ibland tro att GK-bloggaren driver en filialsekt till Livets Ord eller Maranatha, detta då han likt en svavelosande tungomålstalande helvetespredikant gastar å skränar från sin våldsamt framförda mobila predikstol.

  Att Gk-bloggaren ändå väljer att representera Centerpartiet som ledamot i M-ås kommunfullmäktige kan bara ha sin förklaring i att GK-bloggaren inte törs komma ut som SD:are då det omedelbart skulle resultera i GK-bloggaren blir föremål för utfrysning, mobbing, förlöjligande mm samt av sossestaten utsedd till allmänt tillgängligt brottsoffer. Ja, nu är ju GK-bloggaren en feg krake som hellre slurpar i sig mängder av kaffe bjudet på centersyjuntor runt om i kommunen likväl som på andra tillställningar där en gratis kopp kaffe bjuds.

  Gilla

  Svara
 • 5. Gröna Köpingen  |  februari 28, 2016 kl. 4:49 e m

  Bäste Bert! Vi kanske skall rätta till en del felaktigheter i din senaste kommentar. GK-bloggen lägger hela sitt politiska engagemang på vårt eget parti” Centrala partiet” CP. Det tar all vår tid och kraft. Vi har inte möjlighet att engagera oss grannkommunernas politiska verksamhet. Det är ibland lite svårt att tolka vad du menar men har jag inte missuppfattat totalt så påstår du att GK-bloggen är en del av Mönsterås Kommunfullmäktige. Detta påstående är en skymf mot Mönsterås KF. Nästan åtalbart. Jag har kanske varit mäktigt full någon gång men fullmäktigeledamot är jag icke. Men jag skall bli. I Gröna Köpingen när CP tagit makten vid nästa val.
  Alla kan ha fel, så du är förlåten Bert. Vi tycker om dig ändå, men vi avslutar meningsutbytet här. Det är lite otäckt att du vill blanda in mig med Livets Ord och Maranata. Snart kommer du väl och påstår att jag är medlem också i Jehovas Vittne. Därför sätter vi punkt här. Ha det gott, hälsar Bosse Blioggare

  Gilla

  Svara
 • 6. Bert  |  februari 29, 2016 kl. 11:34 f m

  Du kan vara lugn GK-bloggaren, jag skulle aldrig komma mig för att länka dig till att vara ett ”Jehovas Vittne”, så illa vill jag dem inte. Dock vet jag att du har kontakt med dem, du bor ju inte så långt ifrån några av dem. Kanske att personerna i fråga inte är så värst aktiva och då inte så farliga för dig att umgås med – ja, du vet pastor Janssons stuk och då har ni ju en del gemensamt.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: