Däckaren Muttern-avsnitt 9.

februari 28, 2016 at 1:29 e m 2 kommentarer

muttern2

Lasse Kvinnobuske är omåttligt populär i de breda folklagren, men allteftersom annan verksamhet drabbas negativt ökar ständigt antalet fiender som vill ha bort LK och kanske t.o.m. se honom död. Det börjar bli så infernaliskt spännande att vi måste skynda på publiceringen så vi får ett svar på om, och i så fall vem, som gör LK klar för leverans till bårhuset. Vi kör fortsättningsvis ett par, tre avsnitt i veckan.

 

”Det är inte bara fotbollen som drabbats av spelar- och publikflykt. En lågbegåvad markägare i utkanten av GK är så urbota korkad att han anlägger en golfbana på sina domäner. Banan ligger utmed E75-an, den väg som traktens rattfyllo tar för att undgå trafikkonstaplar under sin vingliga färd västerut. Avsikten med banbygget var att gynna eget spel men också andra amatörjordbrukares torvtäckt. Dessutom trodde han nog i sin enfald att det skulle vara mer lönsamt med rutiga byxor än med röd- vita kreatur.

Bönderna i trakten led alla helvetes kval vid åsynen av eländet. Det skar som knivar i deras agrara själsliv. Hur kunde man behandla åkermark på det viset? Man gladdes mitt i eländet åt att det inte gick så lysande för den infantile nyodlaren.

En viss nytta förde projektet med sig. Den medlemsägda rådgivningsorganisationen ”Misshushållningssällskapet”( MHS) hade stor glädje av anläggningen. För att lyfta fram detta vansinne som ett varnande exempel, anordnades bussresor från när och fjärran och under fältvandringar fick deltagarna se vandaliseringen på gräsrotsnivå. Det var för många engagerade lantbrukare en traumatisk upplevelse och man såg hur en och annan känslig själ grät öppet

När MHS ändå var i trakten tog man chansen att också studerade de gigantiska odlingarna av maskros i norra delen av Gröna Köpingens grann och vänort, Mönsterås

Nu har resorna upphört för MHS har själva hamnat i blåsväder. För snöd vinning lade man ner ett fungerande Skogsbruksgymnasium och ersatte detta med betydligt lukrativare migrantmottagande. I lokaler som tidigare dömts ut som hälsovådligt boende för elever, huserar nu en stor mängd asylsökande. Lite märkligt kan det tyckas.

Inledningsvis gick det hela ihop för golfexploatören, men utan att generera den förmögenhet som markägaren hoppats på. Nåja. Han gladde sig åt att hans fader inte var i livet. Gladdes? Jo, det var ju i och för sig tråkigt att han dog, men om denna engagerade odalman hade åsett helgerånet att göra om produktiv åkermark till lekplats hade han tappat all tro på arvingen. Han bar aldrig hand på sin son, med då hade det kliat i fingrarna.

I och med Lasse Kvinnobuskes framfart så minskade antalet besökare på banan. Alla ville se den legendariske stämbands- ekvilibristen och det blev helt enkelt ingen tid över till golfspel och annat. Medlemsantalet och greenfee gästerna minskar och Golfmagnaten inser att något drastiskt måste till. ( Evert! Ett förtydligande: Greenfeegästerna blir inte mindre, utan färre)

Skulle man kunna lura ut Lasse på banan där någon höghandikappare skulle kunna skicka en” Top- Flight” i skallen på artisten? Eller en driver som i bakvingen krossar tinningen på Kvinnobusken? Skulle man kunna engagera Folke Eff som vid tidigare tillfälle visat prov på fallenhet för att med putter och boll kunna orsaka kroppsskada. Men. Nej, usch och fy! Markägaren slår ifrån sig, men en tanke har fötts djupt inne i ett grumligt själsliv.

Lasse Kvinnobuske måste bort!! Men hur, och när?

Entry filed under: Diverse.

Umgängesformer Djurisk sensation.

2 kommentarer Add your own

 • 1. Ove  |  februari 28, 2016 kl. 3:17 e m

  ”Folke Eff” – ett klockrent val!

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert  |  februari 28, 2016 kl. 4:30 e m

  Putter-”Folke Eff” – ett klockrent val!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: