Däckaren Mutterm- avsnitt 10

mars 4, 2016 at 7:26 e m Lämna en kommentar

muttern2

Det övriga nöjesutbudet i Gröna Köpingen lider under Lasse Kvinnobuskes glansdagar. Krogar och biografer är inte ens halvfulla. Jo, på någon krog är personalen mer än halvfull och måste på grund av detta ställa in verksamheten.

Ökno krog som i svunnen tid lockade folk från när och fjärran ligger i malpåse. Salvino som framgångsrikt drev krogen i tidernas begynnelse har sett den ene efterträdaren efter den andra kämpat förgäves för att komma upp i hans nivå. Den definitiva dödsstöten kom när en av dessa ägare hade fått för sig att krogen inte syntes från vägen utan sågade ner de gamla knotiga tallar som var krogens signum. Nu är det definitivt kört. Huset är i dåligt skick och nu när tomten är i stort sett värdelös på grund av vandaliseringen finns ingen framtid. I ett sista desperat försök att få folk till krogen försökte man boka Lasse för ett uppträdande men han var i likhet men den övriga befolkningen så upprörd över skogsskövlingen att han vägrade. ”Sätt tillbaka tallarna så kommer jag” var Lasses bistra, men rättrådiga kommentar.

Längre ut på ön försöker ett utrikes konsortium få lite snurr på verksamheten och turisterna men det går trögt. Man ser enstaka tyskregistrerade fordon utanför anläggningen. Om det är ägarnas eller utsocknes gästers bilar vet man inte men de svenska lyser med sin frånvaro. Dessa står nog parkerade utanför de nöjestempel där Lasse K uppträder. En annan orsak kan vara att personalen på serveringen varken pratar svenska eller engelska

På den gamla anrika uteserveringen vid Gammelnäs är för det mesta glest med besökare. Om Lasse Kvinnobuske ensam bär skuld även till detta vet vi inte. Prisbilden kan inverka. Innehavarna försöker bibehålla lönsamheten, trots det minskande kundunderlaget, genom att höja priset för de kvarvarande. Vanliga dödliga med begränsad ekonomi har sett sig nödsakade att åka utsocknes för att fika. Trots att det bär emot, reser stora grupper västerut, och försöker passera Högspy så fort som möjligt för att sedan landa in i Berga, denna tidigare så Gudsförgätna plats. Där i ett gammalt skolhus serveras kaffe och det mest fantastiska hembakade kaffebröd, till en 1/4 del av kostnaden på Gammelnäs. Mätta och glada kan man sedan göra fynd på” Loppisen” i samma lokaler. Trängseln är lika massiv som i Ullared men trivselfaktorn skyhögt större.( Vi gör normalt inte reklam för enskilda näringsidkare, men här gör vi ett undantag. Åk till Berga!)

Gröna Köpingens krögare och konditorister inser att något måste göras. Man bestämmer sig för att träffas på ” Whita Hingsten” för rådslag. Valet av samlingsplats baserade sig på indraget utskänkningstillstånd, vilket minskade risken för att alkoholhaltiga drycker skulle underblåsta okontrollerade känsloyttringar under diskussionerna.

”Vad gör vi” undrar en liten späd kvinna, innehavare av Gammelnäs-serveringen.” Vi måste ha bort Lasse Kvinnobuske.” Diskussionens vågor går lika höga som på GK-viken en höstdag. Plötsligt skiner den späda upp. ”Jag vet: Vi engagerar LK för ett uppträdande. Vi annonserar att det är gratis och då kommer det en massa snåla, burdusa typer från vår grannkommun Mönsterås. När de väl är här måste de lika förbannat betala inträde och då blir de halvrusiga” Måsarna” vansinnig De tror att det är Lasses fel och kastar honom i Viken. Är vattenkvalitén normalt onormal, fastnar LK i grönslicken och drunknar”.

”Lysande! Det tål att prövas, för Lasse måste bort”

Entry filed under: Diverse.

Djurisk sensation. Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: