Däckaren Muttern- Avsnitt 11.

mars 7, 2016 at 2:00 e m Lämna en kommentar

muttern2

Den kulturella tätklungan i GK är bekymrad. De som är satta att hålla kulturens fana högt har fått motvind i flaggorna. Det går trögt. Annonserade poesiaftnar och studiecirklar får ibland ställas in. I Mans- och Kvinns- körerna gapar stora hål. Historiska föreläsningar är historia, så Nils- Jonny är arbetslös.

Ambitiösa krafter jobbar stenhårt för att locka publik till de kulturella arrangemangen Man hyr in chefen för” Konstiga Museet” i Kalmar, som anordnar konstutställning för hundar och undulater, och stråkensemblen Camerata Mordika ger gratiskonsert för halvdöva angorakaniner. Inga kommer. Varken djur eller deras hussar och mattat

Varför har det blivit på detta viset? Jo Lasse Kvinnobuske. Oavsett vad man hittar på i den kulturella sektorn så kan man inte konkurrera med den vidriga Kvinnobusken. Alla skall lyssna på, och se countryidioten. Det är ohyggligt.

Vi kan ta ett belysande exempel. Kulturnämndens ordförande Gustav Magnusson hade trots allt, med stor möda, lyckats trumma ihop folk till en lyrikafton där GK:s poetiska elit skulle framföra sina verk. Förts upp på podiet var allas vår Myllan Grönvåg. Med slutna ögon och stor inlevelse börjar hon deklamera ur sin diktsamling:

Höst, i vår sommartid.

Slagsida. Tid att slå.   Gula trossbottnar i himmelskt ljus. Varför?

Nordanvind i havets bleke. Veke? Icke här!

Botten har gått ur Svedjelandet. Råmjölkspannkaka

Fåren flyger på stela vingar. Mörkret slukar dem. Hela

 

De som vill se ut som att de begriper sitter och tar in orden. Analyserar, funderar och försöker se djupsinniga ut, fast de naturligtvis inte förstår ett skvatt.

Då hörs spridda burop från de bakre bänkarna:” Äh, vad är det för skit. För faen, läs nåt vettigt”, skriker pöbel samtidigt som några överförfriskad slynglar tar upp en känd refräng: ” Det var dans och hålligång uppå logen natten lång……… Snart har alla deltagare ,utom Lill-Gull, stämt in i sången och föreningshuset vibrerar av de kända tonerna. Lill-Gull smyger ut och Kulturnämndens ordförande inser att det är kört. Det blir ingen mer poesi i kväll. Bara ….” pågarna från Sjöbo var vilda och de svingade var sin tös…”

Gustav funderar och funderar. Hur han än vrider och vänder ser han ingen annan lösning än att Lasse Kvinnobuske måste bort. Men hur? Gustav har ett förflutet som ordförande i” Munstänkarna” och en idé tar form. Skulle någon kunna lägga något i Lasses glas vid nästa vinprovning?

Kemiska experiment vidtar och snart står en dekokt färdig, som bör tysta Kvinnobuske för gott

Gustav tar kontakt med nye ordföranden Åke Borgmästare som i sin tur vidtalar en vin- kunnig odalman från skärgården, ” Dubbel Kalle”. ”Du Kalle. Skulle du kunna lägga detta i Lasse kvinnobuskes glas vid nästa provning.” Varför det? ”Jo det är sherry- provning och jag tror inte att Lasse gillar sherry. Häll det här whiskey- extraktet i hans glas så slinker det nog ner.”

Planen misslyckas skändligen. När Lasse ser att det är en sherryprovning blir han illamående vid blotta åsynen av den slippriga vätskan. Han får våldsamma kväljningar och avlägsnar sig skyndsamt i riktning mot toaletterna.

Vad gör vi nu? Jo, vi anordnar en Whiskeyprovning, Då kommer han dreglande och stjälper i sig allt utan eftertanke eller hämningar

Planen är att bjuda in LK till en exklusiv provning av de bästa Singelmalt som går att uppbringa. Lasse skulle säkert hälla i sig obegränsat av de dyra dropparna tills medvetslöshet inträder. Då kunde LK placeras ute på en mörk asfaltsväg och med lite tur kommer det en utländsk långtradare med dåligt lyse och halvfull chaufför och kör ihjäl LK, som påföljande morgon hittas död vid vägkanten, uppsvälld som en solmogen grävling.

Detta låter lite oaptitligt, men LK måste bort.

Entry filed under: Diverse.

Politik Glädjande jämnvikt och naturinsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: