Nya tider

mars 16, 2016 at 11:58 e m Lämna en kommentar

”Nya tiden” låter inte så läskande för oss som hyllar den gamla goda tiden. Vi tror oss veta att ”nya tiden” omfattar 1500-1776 så vi kände oss manade att åka utsocknes, närmre bestämt till Mönsterås, för att lyssna på Jonny Nilssons föredrag om Mönsterås på 1600-talet. Trots att Jonny denna gång hade förstånd att ta betalt så var lokalen fylld till sista plats. Ett antal som kom sent fick vända och gå hem och hoppas på en repris.

Vi har sagt det förut. Jonny är en fantastisk föredragshållare och har en kunskap som inte går av för hackor. Det kan vi i och för sig inte kolla eftersom vi själva inte vet så mycket, men det är nog uteslutet att Jonny står och fabulerar.

Ett råd till nästa gång: Större lokal, och du kan gott höja entrén till 50:- med tanke på allt arbete som måste ligga bakom.

All heder Jonny! Det är bara ett fel. Du kunde forska lite om Gröna Köpingen också. Där finns en del att bita i. Jonny redovisade siffror som visade att sedlighetsbrott dominerade i Mönsterås på 1600-talet. GK torde uppvisa skyhögt högre statistik. Inte bara i nuläget, utan också på den gamla goda, nya tiden.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Deckaren Muttern – Avsnitt 13 Tjatigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: