Kriminell statistik

mars 26, 2016 at 4:50 e m 1 kommentar

Många upplever i dag att de lever i en otrygg värld. Utrikes terrordåd skrämmer och här i riket vågar inte flickor gå ut ensamma längre. Man får lätt uppfattningen att olika former av kriminalitet ökar.

Så är det inte alls enligt vår påläste bloggande kollega Jonny Nilsson. Tvärt om har de flesta former av brottslig verksamhet minskat sedan 70-talet, enligt Jonny.

Detta låter positivt men rimmar illa med den verklighet som medborgarna tycker sig uppleva. Vi litar på att Jonny kan sin statistik men vi vill ställa en fråga: Gäller statistiken anmälda brott eller brott där dom avkunnats? Detta har avgörande betydelse, för skall vi tro vår kriminelle professor Leif GW, och det gör vi, så har polisens effektivitet när det gäller brottsbekämpning minskat i anmärkningsvärd grad. I dagsläget löses de flesta brott genom att anmälningarna läggs ner.

Hur är läget här i Gröna Köpingen? Vi söker upp fjärdingsman Byling som vi hittar i Polismyndighetens campingvagn, som denna dag står uppställd på en parkeringsficka vid landsvägen, riktning västerut. ”Nå konstapel Byling. Hur ser statistiken ut här i GK? Kan vi känna oss lugna och trygga?”. ”Statistiken är brottsligt låg tack vare allt arbete som vi lagt ner. Vi lägger ner i stort sett alla anmälningar omedelbart och sparar på så sätt en massa arbete.  För att statistiken skall verka trovärdig utreder vi en del enklare brott. Snattare som affärsinnehavaren ofta själv gripit vidarebefordrar vi till skranket, likaså beivrar vi brott mot lagen om cykellyse vid velociped färd i mörker. Det får ju inte se ut som om vi inte behövs. Lagens långa arm får inte bli så kort att uniformsjackorna måste sys om.” slutar fjärdingsman Byling.

Entry filed under: Diverse. Tags: .

Däckaren Muttern. Avsnitt 15( forts.) Djurkommunikatörer

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny Nilsson  |  mars 27, 2016 kl. 4:49 e m

    Min statistik gällde anmälda brott. Kan skriva ett nytt inlägg vid tillfälle och ange länkar och källor. Jag tog bara upp vissa typer av stölder och våld. Andra typer av brott ökar säkert, som narkotikabrott, gängrelaterat våld etc. Kriminella gäng har dock en tendens att ha ihjäl varandra och bryr sig i stort sett inte om allmänheten.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: