Däckaren Muttern – Avsnitt 16

mars 30, 2016 at 7:40 e m Lämna en kommentar

muttern2Slutet närmar sig. Slutet för vem? Denna fullständigt unika deckare har ännu inte presenterat något offer. Ingen mördad, och som en följd av detta ingen mördare. Detta har byggt upp en spänning som är nästintill kvävande. Vi nås av rapporter om att en del läsare är så förlamade av detta drama att de har svårt att fungera i vardagen. Därför skyndar vi på mot upplösningen samtidigt som vi meddelar den lite ledsamma nyheten att det nu är mindre än 25 avsnitt kvar. Passa på medan tid är och njut av sex, spex och spänning.

”Lasse Kvinnobuske gör succé i alla väderstreck. I alla hem och miljöer, oavsett inkomst, status, politisk hemvist, religiös tillhörighet, sexuell läggning, eller brist på. Överallt spelas det country och Skånsktopp-skval.

Även Grabbarna i A-laget, och då menar vi inte fotboll, lyssnar på Kvinnobuske, i mån av möjlighet. Till en början med förtjusning, men allt efter som det blev känt vilka astronomiska summor han tjänade började avunden få fäste och förtjusningen övergår i antipati. I sådana miljöer är det vanligt att missnöje gror och man känner sig förfördelad. ”Fy faen så orättvist. Den där satans hästjazzaren står och ylar som en stucken gris och tjänar mer på en vecka än vi får ihop under ett helt liv. Vi ligger också ute i parkerna och skrålar och för oväsen, men inte faen får vi nåt för det. Jo husrum över natten ibland, genom snutens försorg. Han borde dela med sig eller åtminstone få en rejäl omgång stryk. En sån där djävla fjant dricker champagne och dyr whisky, medan vi sitter här och får hålla tillgodo med hemkört och T-röd.” Nu jäser det ordentligt bland diverse- icke-arbetarna. Inte bara i mäsken utan stämningen piskas upp på ett sätt som påminner om franska revolutionen. Nu skall överklassen få sitt straff och blod skall flyta.

På ostadiga ben börjar marschen mot Kvinnobuskes bostad för räfst och rättarting. Tyvärr är konditionen och det allmänna skicket inte det bästa, så deltagarna faller bokstavlig talat ifrån en efter en, och till slut återstår bara en man. En urstark gammal smed som kallas för Polle ute på bygden. Det finns en annan man med samma namn i GK:s grannkommun Mönsterås men honom blandar vi inte in här.

Polle är ett unikum. Med den diet och livsföring som den mannen haft under merparten av sitt liv borde han varit död sedan länge. Så icke. Polle är frisk som en nötskrika och han gnetar på för att nå sitt mål. Inte spikrakt, men stadigt i rätt väderstreck.

Strax innan målet hör Polle ett välbekant ljud. Det är hans hustru som kommer ångande på flakmopeden och snart ligger Polle, som så många gånger förr, på flaket för transport till deras gemensamma hem.

När hustrun vaknar nästa morgon är Polle försvunnen. Var är han nu? Har han återupptagit jakten på Lasse Kvinnobuske?

Hon ryser vid tanke på vad som kan ha hänt i den tidiga morgontimmen.

Polle måste hem. Men hur?”

Entry filed under: Muttern.

Djurkommunikatörer Huvudsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: