Däckaren ” Muttern.” Summering av misstänkta.

april 17, 2016 at 11:30 f m Lämna en kommentar

muttern2

Så fick vi då äntligen ett mord. Eller åtminstone dråp. Alternativt sabotage med dödlig utgång. Låt oss inför de sista avsnitten stanna upp ett tag och granska vilka som kan ha haft skäl, förmåga och vilja att ta Lasse Kvinnobuske av daga.

Vi börjar med Bengt” Bängan” Fiskal. Misstänkt? Knappast. Vi avför honom direkt. Att ordningsmakten inte är så flink med att utreda brott är en sak, men att de själva skulle byta sida och ansluta sig till ”Buset” är utomordentligt osannolikt. Vi måste tro så, annars raseras allt förtroende för polisen och det skulle bara bli Leif GW kvar att och luta sig mot i den brottsliga snålblåsten.

Åke Rolandsson? Är hans oro så stark över risken att mista sin position att han skulle ta till utomparlamentariska metoder? Knappast. Visserligen har han ett brottsligt förflutet som hastighetsöverträdare med bil men därifrån till sabotage med dödlig utgång är steget ofantligt långt.  Även här blir det omedelbar avföring av vårt vördade kommunalråd.

Hur har vi det på den gudomliga fronten? Kyrkan, i olika skepnader, har i historisk tid visat att man inte är helt främmande för metoder som kanske inte är så aptitliga.” Ändamålet helgar medlen”. Det finns en stor fördel med att vara en Herrens tjänare. Det är så vist ordnat att man bara behöver knäppa händerna och be om förlåtelse så är även grova brott glömda och allt är frid och fröjd. Lite riskfritt på något sätt.  Men. Nej. Absolut Inte Alf Himmelman, och nu när ”Livets- Ortare” inte blev inblandade stryker vi de himmelska som kandidater.

Golfbane- ägaren som inte lyckades med sin slice eller missriktade backsving. ? Nej, uteslutet. Han har så dålig ordning på sina verktyg att han näppeligen kunnat leta fram en skiftnyckel för att möjliggöra sabotaget. Vi stryker.

Glo-borna? Nix. Man skall inte bara äga en skiftnyckel. Man måste kunna hantera den också.

Samma sak med” Panelhönegänget” och feministerna. Fruntimmer och mekaniska övningar går inte ihop.

Krogägarna? Knappas Whita Hingsten. Lossa några hjulmutrar är inte så komplicerat men kräver en viss grad av nykterhet. Någon annan faller ifrån som misstänkt på grund av bristande fysik, och en tredje faller bort eftersom språksvårigheter gör det svårt att läsa instruktionsboken för en Svensktillverkad velociped. Man måste veta var framhjulsmuttrarna sitter.

Här står vi nu och famlar, men så skall det vara i en spännande deckare. Läsarna skall spekulera, väga för och emot, och känna sig nöjda och glada, eller fullständigt borta, när mördaren avslöjas i det sista kapitlet. Nu kommer en unik upplysning. Inte heller vi vet i detta skede, vem som är gärningsman, så ni är inte ensamma, men vi skall nog komma på något som verkar trovärdigt

Ps: Det kanske är bäst att påpeka att det också kan handla om en gärnings-kvinna, annars kommer jämnställdhetsmaffian rusande och tar oss i örat. Ds

Entry filed under: Deckaren, Diverse.

Brottsligt. Konvenans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: