Kverulans i repris

april 24, 2016 at 8:47 e m 4 kommentarer

Då var det igång igen. Det årligen återkommande gnället: ”Usch va kallt och ruggigt. Skall det aldrig bli någon värme?” Vi är i slutet av april och det normala och trevliga är att en enstaka ”sommardag” förbytts i lite kyla och ibland någon snöby. Det är så det skall vara. Man får njuta av den spirande skira grönskan en tid och allt exploderar inte på en gång. Det gör att skomakaren med semester mellan ”hägg och syren” inte behöver börja jobba så snart igen.
Det blir nog varmare med tiden, och äntligen har även de mest förhärdade strutsarna dragit huvudet ur sanden och inser att det håller på att gå åt helvete på grund av global uppvärmning.

Gläds därför åt lite låga temperaturer och finn ytterligare tillfredsställelse i det faktum att vi snart är på rätt väg igen. Det är bara ca 2 månader innan ljuset vänder och vi går mot höst, då livet är värt att leva och frosten rensar bort de sista myggen.

Nu skall man inte prata om myggens förbannelse. Fråga insektsätande småfåglar så får ni besked. Även den minsta varelse fyller en viktig funktion i ekosystemet. Det är bara människan som är onödig och skadlig.

Mygg, fästingar, mördarsniglar och råttor har inte orsakat någon klimatförändring.

Entry filed under: Betraktelser, Diverse. Tags: , , , .

Konvenans Liberala tankegångar

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  april 26, 2016 kl. 10:56 f m

  Angående ”global uppvärmning” så är detta inget nytt fenomen på planeten Tellus, det är bara de mest okunniga och politiskt vilseledda och hjärntvättade som exv den centerpartistiske GK-bloggaren som okunnigt brölar om att ”global uppvärmning” skulle vara en företeelse knuten till just nuvarande tidsålder.
  Han GK-bloggaren verkar vara satt under dåligt inflytande från det fundamentalistiska islamististkommunistiska miljömupppartiet, MP. Kan det möjligtvis vara det allt mer tätnande samarbetet med den fanatiske multireligionsinspirerade MP-skribenten på M-bloggen som demolerat GK-bloggarens hjärnceller.

  Ang påstådd orsak till g-vattenbrist på Öland.
  Sedan en tid har det varit grundvattenbrist på Öland vilket har satts i orsakssamband med ”global uppvärmning” – på 1800-talet var det på nämnda ö en 20 år(1860 – 1880) lång torrperiod med stor vattenbrist vilken ersattes med decennier med bättre tillgång på grundvatten. Med all säkerhet har det före det ovan nämnda exemplet varit fler decennielånga torrperioder i Ölands historia – alltså, den nu uppstådda g-vattenbristsituationen är bara en återkommande variation inom normalnormen för Öland.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 27, 2016 kl. 5:56 f m

  Härligt att du är tillbaka i gammal god form Gert. Vi har saknat dina kristallklara analyser..

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  maj 15, 2016 kl. 10:44 e m

  Här kommer en kristallklar analys till! Grundvattenbristen på Öland kan delvis förklaras med att bönderna där på ön har dikat ut så pass att ca 180 miljoner m2 vatten årligen rinner ut i omgivande hav.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  maj 16, 2016 kl. 2:51 e m

  Vi är inte alltid överens du och jag Bert, men här är du inne på rätt spår. Utdikning av landskapet i gången tid har varit förödande för den biologiska mångfalden. Och grundvattnet. Det var naturligtvis inga agrara ligister som på djävulskap dikade ut mossar, våtmarker och sänkte sjöar. Man jagade odlingsbar mark för en växande befolkning. Resultatet blev ofta magert men kostade livsmiljö för många arter. Fråga ex. Dubbelbeckasinen, om det finns några kvar att fråga. i Ryssland finns det fortfarande hyggliga stammar men det blir kanske lite knöligt med språket

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: