Utveckling?

april 28, 2016 at 4:26 e m Lämna en kommentar

Agda Karlsson,90år, hasar sig med visst besvär ut till brevlådan för att vittja den på dagens innehåll. Det är” Barran”, reklam från Coop och Maxi och en faktura från bolaget” Bolaget”. Agda kan ana att det handlar om räkningen för sophämtning. I stort sett all kommunal verksamhet, däribland sophämtning, är numera utlagd på entreprenad till privata aktörer.

”850: -. Det var förskräckligt.” Agda är s.k. fattigpensionär och ett sparsamt leverne genererar inga sopor. Hon gnager kotletterna rena och benen som blir kvar hamnar i hund- magen. Bra både för miljön och tänderna. Ja, hundens tänder. Agda har sina i ett glas på bordet. Plast- och papperspåsar återanvänds och de återstående minimala resterna eldar Agda upp i öppna spisen.

”Vad skall jag med sophämtning till. Man kan ju inte hämta något som inte finns”. På fakturan hittar Agda ,med hjälp av förstoringsglaset ,ett telenummer till ” Bolagets kundkontakt.”

Riiiiing, Riiing Riiing…. En mekanisk röst svarar: ” Bolagets växel. Beskriv kort ditt ärende.” Jo det gällde sophämtningen. ”Förlåt jag uppfattade inte. Beskriv ditt ärende igen” Sophämtning. ”Sorkbekämpning. Jag kopplar till skadedjursavdelningen”.   Nej det var fe……….. ” .

”Skadedjursavdelningen. Du får nu följande alternativ. Välj det som bäst motsvarar ditt ärende: Gäller det sork tryck 1. Mullvad tryck 2. Husmus tryck 3. Brun råtta tryck 4. Gäller det skadegörande insekter ring istället 1234567. Vill du ha meddelandet upprepat tryck 9. Avsluta med fyrkant”. Agda trycker på 9 i hopp om bättre information i reprisen. Samma visa. Agda trycker nu på 1 i brist på bättre alternativ.

”Du har valt sork. Gäller det åkersork tryck 1. Vattensork tryck 2. Skogssork tryck3. Ängssork tryck4 ” Agda trycker på 1.” Du har valt åkersork. Beskriv kort vilken skada åkersorken orsakar.” Det gällde ju sophämtning!   Den gör skada bland sopor och kompost. Är det rätt uppfattat?Jo, men det gällde ju sophämtn……..”Vi uppfattar dit svar som Ja. Vilken tid på dygnet sker skadegörelsen? Tryck 1 för natt. Tryck 2 för morgon. Tryck 3 för middag. Tryck 4 för kväll. Gäller det helt dygn, helgfri torsdag tryck 9.”

Agda fortsätter i desperation att trycka på 1. ”Du har valt skadegörelse av åkersork nattetid. Just nu är det många som ringer. Ditt samtal besvaras så fort vi kan. Vi har två handläggare i tjänst. Ditt samtal är placerat i kö. Din plats är nr 87 i kön. Beräknad kötid 120 minuter.”

Klick! Nu ger naturligtvis Agda upp. Hon inser att 850: -/mån är ett billigt pris för att slippa detta helvete.

 

Skall vi ha det så här. Naturligtvis inte. Revolution!

Entry filed under: Diverse.

Positivt. Livets hårda skola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: