Närgånget.

maj 6, 2016 at 3:39 e m Lämna en kommentar

Nu när däckaren Muttern snart är ett minne blott börjar vi snegla på andra publikfriande koncept. Vi har efterhand förstått att det är inträngande, självutlämnande reportage som fängslar läsarna. Man skall hänga ut sin egen byk till allmän beskådan så att läsarna kan känna igen sig, eller förstå hur mycket bättre man har det, och är, själv.

Bloggen tvekar. Skulle vi torgföra det egna själslivet i detalj skulle det snart komma vitklädda män med tvångströja i bagaget. Vi avstår detta och låter andra intressanta individer exponera sina innersta tankar. Vi tar på nytt hjälp av vår gamle vän på landsbygden:” Blondin-Balle.”

Minnesgoda läsare minns kanske vår vän” Balle” som huserar i en grannby som vi inte namnger. En genuin landsobygdsbo som inte begåvats med skarpaste besticken. Om ni inte minns, kan ni leta er tillbaka på bloggen till 2014 då Blondin- Balle delade med sig av sin vardag. Vill ni inte slösa tid på detta, så kommer en rekordkort resumé: Blondinballe har fått sitt namn efter sin skotare” Rottne Blondin”. Balle vann en massa millioner som hans pappa lånade för att investera i Sydamerika. Det sista vi hörde från Balle var att han far äntrade flyget med alla pengarna i en ryggsäck.

Balle har lovat att med ojämna mellanrum rapportera från lands- och obygden.

Nu är naturligtvis inte Blondin-Balles liv och leverne något som fängslar våra kvinnliga läsare i större omfattning. Vi har läst och inspirerats av Isabella Lövengrips, ”Blondin-Bellas” blogg. Där får företrädesvis kvinnliga läsare, känna en fläkt från den glamorösa världen. Vi vill skapa något liknande.

Det var lite svårt att hitta yngre blondiner som var villiga att ställa upp, men även ett mera grått och trist leverne kan vara intressant att ta del av. En medelålders hemmafru, Bella Karlsson, skall under pseudonymen ”Cendré-Bella” ge er en inblick i en vardaglig kvinnas vardag. Sitt namn har hon fått på grund av sitt råttfärgade hår, eller cendré som det heter med ett aptitligare ord.

Apropå ord, så är det, om man skall döma av Isabella Lövengrips blogg, inte så noga med språkbehandlingen. Det passar såväl Balle som Cendré- Bella för deras skolbetyg skvallrar inte om djupare insikt i modersmålets hantering.

Se fram emot inlägg från två, lite udda bebyggare i folkhemmet. Udda, men representativa för sin hembygd. Utsocknes.

Vi tror att Blondin- Balle har ett inlägg på gång redan i morgon

Entry filed under: Diverse.

Livets hårda skola. Däckaren Avsnitt 18..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: